Güncel Haberler

İlk tarım sayımı 2001'den itibaren yapılacak

Oluşturulma tarihi: 21 Eylül 2024 13:11

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şunları söyledi: “2001'den sonra ilk kez tarım sayımı gerçekleştirilecek. Tarım sayımıyla Türkiye'nin tarım envanteri her yönüyle yeniden oluşturulacak, idari kayıtlarla doğrulanacak ve sahip çıkacağız. tüm veriler son haliyle. “Tahminimiz budur, ilk sonuçları 2026 Haziran'da kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir dizi gezi ve ziyarete katılmak üzere bugün Karaman'a geldi. Bakan Yumaklı ilk kez Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada açıklama yapan Bakan Yumaklı, tarımsal üretimin dış faktörlerden çok etkilendiğini belirterek şöyle konuştu: “Tarım sektörünün dış faktörlerden çok etkilenmesi, bilinen veya geleneksel olan konularda faaliyetlerimizin devam etmeyeceğini gösteriyor. “Diyelim ki iklim değişikliği başta olmak üzere bazı unsurlar hem dünyada hem de ülkemizde su başta olmak üzere doğal kaynakların korunması, muhafaza edilmesi, kullanılması ve dengenin sağlanması açısından çok daha önemli hale geldi. Biz bunları yeni normal olarak tanımladık” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Tarımsal üretim planlamasına ilişkin 13+1 stratejik ürünler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Yumaklı, şöyle konuştu: “Tarımsal üretimle ilgili en önemli konu uzun yıllardır konuşulan üretim planlamasıdır. Özellikle suyu merkeze alan, kaynaklarımızı dikkate alan, hayvansal üretim ve üretim için yıl başında hangi ürünün, nerede ve ne kadar üretileceği konusunda üreticilerimizin öngörüsünü öngören bir üretim planlaması. su ürünleri için ve sebze üretimi için tahıl, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkilerinden oluşan 13'ten fazla kat. “Yeni yıldan itibaren 1 stratejik ürünü hayata geçirdik” dedi.

2001'DEN SONRA İLK DEFA TARIM SAYIMI YAPILACAK

Türkiye'de 23 yıl sonra tarım sayımı yapılacağını açıklayan Bakan Yumaklı, şunları söyledi:

“Bu üretim planlama anlayışının tek başına yeterli olmayacağını, araçlarının mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Çünkü hem doğrudan hem de dolaylı destek, işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye katkısının sağlanması ve büyük ölçüde fason üretime geçilmesi, üretim planlamamızın başarısı için en önemli unsurlardır. Bir diğer konu da 2001'den sonra ilk kez yapılacak olan tarım sayımıydı. Tarım sayımıyla Türkiye'nin tarım envanteri her yönüyle yeniden oluşturulacak, idari kayıtlarla doğrulanacak ve tüm verilere sahip olacağız. son haliyle. Bizim öngörümüz budur, ilk sonuçları Haziran 2026'da kamuoyuyla paylaşacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş