Güncel Haberler

Ulaştığı hızla “bu ne hız” dedirten dünyanın en hızlı interneti tanıtıldı: Sadece bir saniyede 150 yüksek çözünürlüklü filme eşdeğer veri aktarabiliyor

Gizmochina’ya göre Çin, endüstri tahminlerini iki yıl kadar geride bırakarak dünyanın ilk yeni nesil internet hizmetini başlattı. Metropol şehirleri birbirine bağlayan kritik bir otobüs olan bu yeni omurga ağı, saniyede 1,2 terabit gibi etkileyici bir veri hızına sahip. Raporlara göre bu, küresel İnternet alanında önemli bir sıçramaya işaret ediyor.

GENİŞ FİBER OPTİK KABLOLAMA SAYESİNDE YÜKSEK HIZLAR ELDE EDİLİR

Habere göre 3.000 kilometreyi aşan ağ, Pekin, Wuhan ve Guangzhou’yu geniş bir fiber optik kablo sistemiyle birbirine bağlıyor. Temmuz ayından bu yana resmi olarak faaliyete geçen ağın güvenilirliğinin ve verimliliğinin kapsamlı bir şekilde test edildiği ve kanıtlandığı söylendi. Bu çığır açıcı başarının Tsinghua Üniversitesi, China Mobile, Huawei Technologies ve Cernet Corporation’ın ortak çabalarının sonucu olduğu da aktarılıyor.

Küresel İnternet omurga ağlarının çoğu şu anda saniyede yaklaşık 100 gigabit hızında çalışırken, Çin’in yeni ağının bu standardı aştığı, hatta ABD’nin yakın zamanda saniyede 400 gigabit’e yükselttiği Internet2’yi bile geride bıraktığı söyleniyor.

SANİYEDE 150 YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ FİLME EŞDEĞER VERİ AKTARIMI

Huawei Technologies Başkan Yardımcısı Wang Lei, ağın yalnızca bir saniyede 150 yüksek çözünürlüklü filme eşdeğer veri aktarma becerisine sahip olduğunu vurguladı.

Bu yeni ağ, aynı miktarda veriyi taşımak için birden fazla normal hattın (ray) yerini alan süper hızlı bir demiryoluna benzetilmektedir.

FİTİ PROJESİ

Bu noktada Pekin-Wuhan-Guangzhou bağlantısının, on yıldır üzerinde çalışılan ve Çin Eğitim ve Araştırma Ağı’nın gelişmiş bir yinelemesi olan Geleceğin İnternet Teknolojisi Altyapısı (FITI) projesinin bir parçası olduğu da belirtiliyor. Cernet).

Çin Mühendislik Akademisi’nden Wu Jianping’in liderliğinde yürütüldüğü söylenen FITI projesinin, yalnızca süper hızlı bir hat oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda dünyada daha da hızlı bir İnternet’in temellerini atmayı hedeflediği söyleniyor. gelecek.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Emine Erdoğan'ın önderliğinde hareket ettiler!Emine Erdoğan’ın önderliğinde hareket ettiler!
Çöp gibi atıyorduk!  Saç dökülmesine çözüm varÇöp gibi atıyorduk! Saç dökülmesine çözüm var
Uzmanın adı avantajlarını sıraladı!  Osmanlı padişahlarının da tükettiği ortaya çıktı.Uzmanın adı avantajlarını sıraladı! Osmanlı padişahlarının da tükettiği ortaya çıktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom