Güncel Haberler

İmamoğlu’ndan Maltepe Belediye Başkanı Köymen’e tebrik ziyareti – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerini kazanan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen'e tebrik ziyaretinde bulundu.

Köymen'in makamında gerçekleşen görüşmede İmamoğlu, şunları söyledi: “Bugün Cumhurbaşkanımız Esin Köymen'i başarılı bir görev dönemi ümidiyle ziyaret ediyoruz. Bu, ziyaretin ötesine geçen bir iş birliğidir. Bu, nasıl bir yol izleyeceğimize dair planlı bir çalışma döneminin ilk toplantısıdır. Bu 5 yılı da bu kapsamda geçireceğiz, “Bu kapsamda tüm belediyelerimizi detaylı olarak geziyoruz ve birkaç hafta içinde 39 belediyenin tamamını tamamlamayı umuyoruz” dedi.

''GÜZEL BİR HİZMET DÖNEMİYDİ''

Önceki dönemde Maltepe'ye çok başarılı 5 yıl yaşattıklarını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

''Güzel bir hizmet dönemiydi. Özellikle minibüs güzergahında yaptığımız ekip çalışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Maltepe için çok vizyoner bir hizmetiydi. Ama önümüzdeki 5 yıl içinde bize bu işi de unutturacak çok daha güzel işler yapmak istiyoruz. Bu içerikte; Maltepe'nin kentsel dönüşümü, D100 karayolu ile ilişkileri, sahil ve yol bağlantısı, ulaşım hattı yani Üsküdar'dan Kadıköy'e tramvay hattımız ve Maltepe'yi de içine alarak Kartal'a kadar uzanan minibüs hattımız ile ilgili çok vizyoner çalışmalarımız . …Bunun gibi birçok eserin bu dönemde başlayacağımız, yapacağımız ve bitireceğimiz işler olmasını istiyoruz.”

''CUMHURBAŞKANIMIZ İLE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ''

İmamoğlu, “Bugün çok detaylı 5 yıllık, bir nevi altyapı, bir nevi stratejik planın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde öncü bir kararın alınacağı bir toplantı yapmak için buradayız” dedi ve ekledi: “Bizim Başkan Esin'in hem mesleki tecrübesi hem de genel olarak İstanbul'da yaşadığı yer var.” Maltepe'de özel hayatındaki pek çok konuya hakim bir süreç yaşıyor. Bunları eşleştirip birleştirerek Belediye Başkanımız Esin'in liderliğinde, siyasi yoldaşlarıyla, bürokrasideki yoldaşlarıyla ve tüm Maltepe halkıyla birlikte kentsel duyguların tamamını kapsayan güzel bir belediyecilik dönemine ulaşacağımıza inanıyoruz. Maltepe'den başlayarak tüm İstanbul için başarılı bir koordinasyon dönemi yarattığımızı hissederek buradayız” dedi.

İMAMOĞLU BY KÖYMEN: ENERJİNİZ BİZİ DE ETKİLİYOR

Ziyaretinden dolayı İmamoğlu'na teşekkür eden Köymen, “İnşallah bundan sonra da çok daha güzel şeyler için birlikte olacağız. Sizin enerjiniz bizi de çok etkiliyor aslında Maltepe için. Yolculuğumuza başlıyoruz, bir mimar olarak sorunların daha çok farkına varıyoruz ve biraz strese giriyoruz. Maltepe'de kentli olmanın ve birlikte yaşamanın getirdiği avantajlardan yararlanmanın eksiklikleri var. Bu Yaşam Merkezi'nin nedeni bu. Proje bizim için çok değerli” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom