Güncel Haberler

Dikkat uzman isim uyardı! Üşümenizin nedeni soğuk havalar olmayabilir

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı verilere göre 2020’den bu yana dünya genelinde Kovid-19’un zirvesi her yıl Ocak ayında kaydediliyor. Alerjenler soğuk havalarda kalıcı öksürüğe de neden olabilir. Doktorlar, kalp hastalarının kış aylarında kendilerini aşırı yormamaları gerektiğini söylüyor. “Ne kadar kalın giyinirsem giyineyim, üşüyorum!” Bunu söyleyen çok sayıda insan olduğuna dikkat çeken Dr. Joseph Amban çığır açıcı bir açıklama yaptı.

Uzman, kramp veya soğuk algınlığının kolesterol belirtisi olabileceğine dikkat çekerek, soğuk havalarda bu durumun göz ardı edildiğini söyledi:

“Yüksek kolesterol ayaklarda da kendini gösterebilir. Örneğin kişi hareket ederken kramp hissedebilir ama bu kramplar dinlenmekle geçer. Mevsim ne olursa olsun üşüyebilir. İki ayak üzerinde olması şart değildir. . Eğer nezaketle ilgili bir şey fark ederseniz, derhal bir profesyonelden açıklama istemenizi tavsiye ederim.”

Dr. Ambani açıklamalarına şöyle devam etti:

“Muayene sırasında kolesterolü yüksek olan kişinin ayaklarında ve ellerinde nabız olmayabilir. “Belki de bir doktor, bir stetoskop yardımıyla, özellikle tıkalı arterlerdeki olağandışı sesleri, ‘üfürümleri’ fark edebilir.”

Ekran görüntüsü 12-28-2022 090102

“Yüksek kolesterol, göz çevresinde küçük sarı yağ katmanları olan ksantelazmaya neden olabilir. Bu durum çoğunlukla üst göz kapaklarını ve gözlerin buruna yakın bölgesini etkiler. Kontrol edilmezse sorun görmeyi bozabilir veya daha kötü vakalarda, körlüğe neden olur.”

z

CİDDİ SONUÇLARI OLABİLİR

Kolesterolünüz yüksekse bu, kanınızda kolesterol adı verilen yağlı bir maddenin çok fazla olduğu anlamına gelir. Tedavi edilmediği takdirde kan damarlarında tıkanmalara neden olabilir ve bu durumda büyük bir endişe kaynağı haline gelir. Genellikle çok fazla yağlı yiyecek tüketmek ve yeterince egzersiz yapmamak gibi yaşam tarzı alışkanlıklarından kaynaklanır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
5 metrelik hainlerle 2 saatlik sıcak çatışma!5 metrelik hainlerle 2 saatlik sıcak çatışma!
Kaldırımdan inmeye çalıştı, olay olduKaldırımdan inmeye çalıştı, olay oldu
Ekşi Sözlük'te bu yerlerle ilgili işlem yapıldı!Ekşi Sözlük’te bu yerlerle ilgili işlem yapıldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom