Güncel Haberler

10 ilde 58 mağara, sığınak ve depo imha edildi

Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, bölücü terör örgütü (BTÖ) üyesi teröristlerin kırsal bölgelerde eylem gerçekleştirmek üzere mağara ve barınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edilmesi amacıyla operasyon gerçekleştirildiğini söyledi. kış aylarında.

Bu kapsamda Kahramanlar-35 operasyonlarında 10 ildeki 58 mağara, barınak ve deponun imha edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:


“Teröristlerin sığınaklarını tek tek yok ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda toplam 10 ilde Jandarma Özel Harekatı (JÖH) gerçekleştirildi. Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman’da komando ve güvenlik görevlileri ile 139 jandarma personeli ve 1812 jandarma personelinin katılımıyla mağara ve barınaklara yönelik gerçekleştirilen Kahramanlar-35 operasyonlarında, J-Siha Atak helikopter desteği kapsamında 58 barınak imha edilirken, çok sayıda tanksavar, roketatar, lav silahı ve obüs mühimmatı ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin şu bilgileri verdi:


“Kürtün, Dörtyol, Belen, Payas, Baykan, Şırnak-Merkez, Gabar, Silopi, Çukurca, Dicle, Ovacık, Bestler-Dereler, Silvan, Ergani, Elbistan, Savur, Betüşşebap kırsalında yürütülen operasyonlar kapsamında ve Gercüş, 15 kilogram patlayıcı madde, 20 kilogram amonyum nitrat, 58 adet fitil (patlayıcılara takılacak), 10 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet Mauser tüfeği, 1 adet 105 mm obüs, 1 adet Mühimmat 120 mm’lik toplar için, 1 adet lav silahı, 15 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 13 adet tanksavar mühimmatı, 19 adet ev yapımı patlayıcı), 10 adet el bombası, 168 adet batarya, 1568 adet muhtelif tip ve büyüklükte mühimmat, 41 adet boru, 300 metre kablo elektrik kablosu (el yapımı patlayıcı hazırlamak için) çok sayıda “mutfak, sağlık ve ev malzemesi” ele geçirildi. Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı ve eylem gerçekleştirmek amacıyla kurduğu barınaklar tek tek tespit edilerek imha edildi.”

Operasyona katılan jandarma ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, şunları söyledi: “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz operasyonlar yürütüyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edecek.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking