Güncel Haberler

Bursa’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: Baba-oğul-torun gözaltında!

Bursa jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda baba S.Ö. tarihi eser kaçakçılığı yapmakla suçlandı. (68), oğlu A.Ö. (44) ve yeğeni SEÖ. (19) tutuklandı.

DHA’nın haberine göre, Bursa’da jandarma ekipleri S.Ö., A.Ö.’yü öldürdü. ve SEÖ. Tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen şüphelilerin teknik ve fiziki takibinin ardından dün şüphelilerin Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’ndeki adreslerinde arama yapıldı.

Baba, oğul ve torun gözaltına alınırken, adreslerinde yapılan aramalarda tarihi eser sayılan 46 adet madeni para, 64 adet hazine avı dedektörü, 8 adet hazine avı işaretçisi dedektörü, hazine aramasında kullanılan 4 adet cıva uçlu bakır çubuklu cihaz 18 adet plastik ele geçirildi. Tüpler bulundu: Gübre ve barutla hazırlanan dinamit lokumları, elektrik akımıyla dinamit lokumlarını patlatmak için kullanılan pille çalışan anten, patlatma için kullanılan 300 metre elektrik kablosu, 500 gram barut, 150 gram amonyum nitrat. , 2 jeneratör, 2 güç kaynağı, 1 Hilti ve 3 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 3 adet ruhsatsız tüfek, 650 adet tabanca fişeği, 100 adet tüfek fişeği ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom