Güncel Haberler

Audi fabrikayı kapatıyor: Anahtarlar iade edilene kadar kapalı kalacak – Son Dakika Ekonomi->Dünya Haberleri

Brüksel'deki Audi fabrikasının yönetimi, Volkswagen grubunun fabrikaya gelecekteki üretim için herhangi bir model tahsis etmemesi üzerine çalışanlarla yaşanan gerginlikler sonrasında alınan son kararları açıkladı. Yönetim, işçiler normal şekilde üretime devam etmedikçe ve el konulan araba anahtarlarını teslim etmedikçe fabrikanın kapalı kalacağını ve bu süre zarfında çalışanlara ödeme yapılmayacağını belirtti.

Ancak bu sabah yaklaşık 150 işçi yönetimi protesto etmek için fabrikanın önünde toplandı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'nun sahibi olduğu Audi markası, temmuz ayında Q8 lüks segment elektrikli otomobilin üretildiği ve yaklaşık 3.000 kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasını düşen talep nedeniyle yenileyeceğini ve üretiminin de devam edeceğini duyurmuştu. modeller Meksika'da devam edecek. Audi yönetimi geçen hafta Volkswagen Grubu'nun Brüksel fabrikasına üretim için yeni model tahsis edilmediğini bildirdi.

Çalışanlar fabrika üretimi için yeni bir modelin belirlenmesini bekliyordu. Bu durum ve geleceklerine ilişkin belirsizlik, işçileri ve sendikaları rahatsız etti.

Geçen hafta fabrikada normal üretime geçebilecek yeterli sayıda çalışan yoktu.

Öte yandan Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül'de Brüksel'de bir protesto düzenleyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom