AK Parti’nin “İnsan Hakları Eğitim Programı” başlıyor
AK Parti'nin son 22 yılda insan hakları konusunda yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaların yer aldığı program kapsamında toplumun her kesiminden 1500 katılımcıya eğitim verilecek.
8 oturumda gerçekleşecek eğitim programında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “medya ve insan hakları”, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “yargı ve insan hakları”, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “göç ve insan hakları” konularını anlattı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “eğitimin demokratikleşmesi ve fırsat eşitliği”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “sosyal politikalar ve insan hakları”, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ise “siyaset” konularında bilgi verecek. ve insan hakları”.
Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “Milli iradenin zaferi, bürokratik korumanın gerilemesi”, “Medyanın korumacılıktan çoksesliliğe dönüşümü”, “Eğitimin demokratikleşmesi ve fırsat eşitliği”, “İnsan hakları” İsrail'deki ihlaller”, “Hazırlık ve katılım süreci açısından yeni Anayasa” başlıklı makale, İngilizce olarak hazırlanan “Avrupa'da göçmen sorunu” ve “Avrupa Birliği'nde İslamofobi” başlıklı raporlar çerçevesinde ele alınacak.
“Fikirlerimizi vatandaşlarla paylaşmak istiyoruz”
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, program açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki eğitiminin ardından başvuru sürecini başlattıklarını söyledi.
Türkiye genelinde parti örgütlerinden ve toplumun diğer kesimlerinden çok sayıda katılım talebi aldığını söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:
“Hem çalışmalarda hem de bu eğitimde insan hakları konusunu ele alırken, 22 yıllık iktidarımız boyunca insan haklarına ne gibi katkılar sağladığımızı, hangi alanlarda yaptığımızı sadece alan olarak düşünmedik. Bunlardan en önemlisi AK Parti'nin köklü geleneğini, oligarşik bürokratik ve askeriyeyle mücadele etmesinin en önemli başarılarından biri olarak görüyoruz. Yıllardır vesayet altında kalan ve milli iradenin, demokrasinin ve sandıkların bu hedefe ulaştığını ifade eden “Hikâyeyi, hikâyeyi ve sonuçlarının neler olduğunu anlatmak istiyoruz.”
İnsan haklarını Türkiye ve AK Parti hükümetleri çerçevesinde izlemediklerini, ancak küresel bir mesele olarak gördüklerini vurgulayan Yalçın, ciddi çalkantılı bir dönemde insan haklarından bahsetmek, insan özgürlüklerini artırmak kolay değil. Dünyada. dünya.
Yalçın, şöyle konuştu: “Ama bir şekilde insanların bireysel ve toplumsal haklarını savunması, düşünmesi, çalışması, konuşma ve politika üretmesi, ülkenin güvenliğini ve kamu düzenini tehlikeye atmadan mümkün. Biz elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunun da kökü Türk'tür, yani Türkiye'dedir “AK Parti hükümetleri insan hakları konusunda bir şekilde vatandaşa hesap veriyor ve 'Bakın biz şunu yaptık, niyetimiz var' diyorlar. şu.'' değerlendirmesini yaptı.
“Online eğitim programı yapabiliriz”
Eğitim programını sürdürmeyi düşündüklerini belirten Yalçın, şunları söyledi: “Eğitimlerimizi çeşitli illerde hem organizasyonlara hem de kamuoyuna açık olarak, kat toplantıları şeklinde gerçekleştirmek istiyoruz. Online programlı eğitim Mümkün olduğu kadar sosyalleşmek, fikirlerimizi vatandaşlarla paylaşmak, eylemlerimizi anlatmak, neler yapabileceğimizi konuşmak istiyoruz.” Bu çerçevede devam etmesini istiyoruz.” dedi.