Güncel Haberler
Türk mutfağından vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi – Son Dakika Guy News

Mezeler, Türk mutfağıEn özel zevklerden biridir. Kalabalık masalarda veya günlük yemeklerde; Mezeler masalara eşlik eden vazgeçilmez hale gelir. Bu lezzetler yoğurt tariflerinin ferahlığı, kavrulmuş sebzelerin aroması, zeytinyağının hafifliği ve baharatların yoğunluğu damaklarda unutulmaz işaretler bırakır. İşte Masaları neşelendirecek 5 lezzetli meze tarifleri …

Haydari
Malzeme
- 1.5 su bardağı gergin yoğurt
- 2 yemek kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 karanfil (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Yapı
- Yoğurt ve peyniri karıştırın.
- Sarımsak, nane, dereotu ve tuz ekleyin.
- Zeytinyağı koyun ve karıştırın.
- Servis plakasına koyun, nane serpin.

Babagannuş
Malzeme
- 2 patlıcan (kavrulmuş)
- 1 biber biberi (kavrulmuş)
- 1 domates (kızartma veya rendelenmiş)
- 2 karanfil sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
Yapı
- Kavrulmuş sebzeleri doğrayın, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Maydanoz ile süsleyin.

Muhammara
Malzeme
- 1 bardak ceviz
- 3 yemek kaşığı ekmek veya ekmek kırıntısı
- 3 yemek kaşığı biber macunu
- 1 karanfil sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı nar suyu
- Tuz
Yapı
- Ceviz'i robottan geçirin.
- Domates salçası, ekmek, sarımsak, baharat, asidik yağ ve nar zeytinyağı ile karıştırın.
- Yoğun bir karışım alın.

Mantar zeytinyağı boşalmış
Malzeme
- 500 g kültürel mantar
- 1 kuru soğan
- 2 karanfil sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kekik
- Maydanoz
Yapı
- Soğan ve sarımsak zeytinyağı içinde kızartın.
- Mantarları ekleyin, meyve suyu çekilene kadar pişirin.
- Baharat temizleyici, maydanoz serpin.

Barbunya Pilaki
Malzeme
- 500 g taze barbunya
- 1 kuru soğan
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 karanfil sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- Tuz
Yapı
- Soğanı, havuç ve patatesleri kesin ve zeytinyağında kızartın.
- Domates salçasını ekleyin, sonra Barbunia'yı koyun.
- Geçmek için yeterli su ekleyin.
- Tuz ve şeker ile sudal ve orta ateşte pişirin.
- Soğuk servis yapın.