Güncel Haberler

Soykırımcı İsrail askerleri El Cezire'nin Batı Şeria ofisini kapattı

El Cezire televizyonu haberinde “ağır silahlı İsrail askerlerinin askeri emirler doğrultusunda Ramallah'taki televizyon ofisini 45 gün süreyle kapattığı” bildirildi.

İsrail askerlerinin ilk olarak El Cezire'nin Ramallah'taki ofisinin bulunduğu binayı kuşattığı ve binanın demir kapısını bombayla patlatarak ofise girdiği kaydedildi.

Baskın sırasında İsrail askerlerinin ofisteki tüm ekipman ve belgelere el koyduğu, bunları kamyonlarla taşıdığı ve çalışanların araçlarını kullanmasını engellediği bildirildi.

Askerlerin El Cezire gazetecilerinin Ramallah sokaklarında çalışmasını da engellediği ve kanalın yayınını kestiği vurgulandı.

Al Jazeera tarafından yayınlanan görüntülerde, ağır silahlı İsrail askerlerinin ofise baskın yaptığı ve askeri emri ofisin 45 gün süreyle kapatılması emrini ofis müdürü Walid al-Omeri'ye teslim ettiği görülüyor.

Baskın sırasında İsrail askerlerinin ofis çevresine göz yaşartıcı gaz sıktığı belirtilirken, müdür Omeri, askerlerin Ramallah ofisi önünde İsrail tarafından öldürülen El Cezire muhabiri Şirin Abu Akile'nin fotoğrafını yırtıp imha ettiğini belirtti. .

El Cezire'nin Ramallah'taki ofisi basılıp kapatılmadan dört ay önce, kanalın Kudüs'teki ofisi de kapatılmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş