Güncel Haberler

Seçil Erzan vurgununda yeni perde! Rezan Epözdemir ‘bu bir akıl tutulması’ diyerek o detayları açıkladıFutbol

Denizbank’ın Florya şubesinde çalışan Seçil Erzan, futbol dünyasının önde gelen isimlerini toplam 43 milyon doların üzerinde dolandırdı. Şikayetçiler arasında Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Emre Çolak gibi futbol camiasının yıldız isimleri de yer alıyor. Konuyla ilgili ilk duruşma 21 Ekim’de görüldü. 14 saat süren duruşmada gergin anlar yaşandı.

İLK DURUŞMA 14 SAAT SÜRDÜ

Kamuoyunda Denizbank fon dolandırıcılığı olarak bilinen davanın ilk duruşması 21 Ekim’de saat 10.30’da başladı ve 00.30’da sona erdi. Yaklaşık 14 saat süren duruşmaya sanıklar Seçil Erzan, Ali Yörük, Atilla Yörük, Nazlı Can, Asiye Öztürk, Hüseyin Elibol ile sanıklar Emre Çolak, Emrah Çolak, Musa Mert Çetin Volkan Bahçekapılı, Burhan Taşpolat, Evrim katıldı. Pınar Güzel, Ömer Kahraman, Terim Arıcan. , Uğur Gözaçan, Nurettin Gözaçan dinlenmeye devam etti.

43 MİLYON DOLAR KÂR

Avukat Rezan Epözdemir, davanın detaylarına ilişkin CNN Türk’e önemli açıklamalarda bulundu.

Epözdemir’in açıklamalarından öne çıkanlar;

“Sistemi 2013’ten sonra Seçil Erzan kuracak, 2020’den sonra ise nakit alımlara başlayacak. BDDK raporuna göre Seçil Erzan’ın tahsil ettiği tutar 43 milyon dolar.

(Seçil Erzan’la yaptığı telefon görüşmesini kaydedip delil olarak sunan Arda Turan’a gelince) Arda Turan’ın yaptığı normalde hukuka aykırıdır. Normal şartlarda bu kaydın alınması mümkün değildir. Kanıt olarak kabul edilemez. Hukuka aykırı yollarla elde edilen sonuçlar delil teşkil edemez. Ülkemizde hukuka aykırı deliller ne zaman delil haline gelir? Yargıtay’a göre; Aniden gelişecektir ya da başka türlü bir delil elde etme şansınız olmayacaktır.

“BU KAPALI BİR AKIL”

(Seçil Erzan’ın açıklamasındaki “Kimseyi ikna etmedim” ifadesine ilişkin) Seçil Erzan, açıklamasında kimseyi ikna etme çabası göstermediğini belirtiyor. Nasıl taahhütte bulunmazdı? Beni ikna etti, 5-6 kez aradı ve kurumsal fonumuzun özel fonumuz olduğunu söyledi. Bu çalışma güven ve kurumsal referanslar esas alınarak gerçekleştirilmiştir. Normal şartlarda bu fonların bir hesaptan diğerine aktarılması gerekirdi. İmzalı ve ıslak damgalı bir belge teslim edildi. Güven ilişkisi temelinde ilerleme kaydedilmiştir. Bu delilik. Emre Çolak ve Selçuk İnan parayı şubeye teslim etti. Dolandırıcılık olayı yaşanıyor. İşleyen bir adalet sistemi var.

(Sosyal medyada “dolandırıcılık mı değil mi?” tartışmaları) Dolandırıcı hiç mi suçsuz? Burada kurumsal kimliğiniz var ve dolandırılanlar Seçil Erzan’ın kurumsal kimliğine güveniyor ve inanıyor. Ticari teamüllere uygun olsaydı hesaptan hesaba giderdi. Bu yüzden bu iş bir dolandırıcılıktır. Elden verilmesi şüpheli bir durumdur. ‘Bu bir fon, şirketimizin fonu. Banka yöneticilerimiz var. Seçil Erzan, “Bu fonda ciddi bir kazanç var ama bu fon dışarıdan kimseye verilmiyor.”

PARA NEREDE?

(Seçil Erzan’ın futbolculardan aldığı parayı borsada kaybettiği yönündeki iddialar üzerine) Erzan şöyle diyor: Yatırım yaptım ve kaybettim. “Tefecilerin eline düştüm ve bu futbolcuların paralarını tefecilere kaptırdım” diyor. Tefecilere bağışlanan tutar 7-8 milyon dolara tekabül ediyor. Paranın geri kalanı hakkında bilgi yok. Seçil Erzan, açıklamasında, borsada kaybettikten sonra bazı futbolculara “bana para bulun” dediğimi belirtti. “Bulduktan sonra tefecilere bu parayla ödeme yapıldı.”

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Süper Lig devine bedava geliyor!Süper Lig devine bedava geliyor!
Erden Timur'un cezası düşürüldü!Erden Timur’un cezası düşürüldü!
Manchester United maçı öncesi Galatasaray'a müjde!Manchester United maçı öncesi Galatasaray’a müjde!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking