Güncel Haberler

Polonya’da büyükelçi krizi! Yeni hükümet hepsinin görevine son verdi, Cumhurbaşkanı karşı çıktı

Polonya’da yeni hükümet ile Cumhurbaşkanı Andrzej Duda arasında büyükelçilik krizi çıktı. Polonya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski’nin bugün 50 ülkeye büyükelçi atamalarına son verme kararı aldığını ve önceki hükümetin büyükelçiliğe önerdiği ve ilgili ülkelerin onayını bekleyen isimlerin geri çekildiğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI KARŞI OLDU

Bakanlığın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Duda, “Cumhurbaşkanının imzası olmadan hiçbir büyükelçi görevden alınamaz ve yeni büyükelçi atanamaz.”

TARTIŞMAYA BAŞBAKAN DA KATILDI

Duda’nın açıklamasına yanıt veren Polonya Başbakanı Donald Tusk, “Başka bir ihtimal yoksa elbette ülkeye büyükelçileri geri çağırırız. Maslahatgüzarlar, cumhurbaşkanı tutum değiştirene veya cumhurbaşkanı tutum değiştirene kadar söz konusu büyükelçiliklerde görev yapacak” dedi. Başkan değişir, eğer böyle bir çözüm gerektirmiyorsa Cumhurbaşkanı “Eğer o memnunsa yapacak bir şey yok” dedi.

Tusk, tüm Polonya büyükelçiliklerinde devlet işlerini yürütecek, Polonya devletine bağlı sadık bir grup oluşturup geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Polonya’da bir sonraki başkanlık seçimleri Mayıs 2025’te yapılacak. Duda’nın ikinci kez cumhurbaşkanı olarak görev süresi Ağustos 2025’te sona erecek.

Kaynak: İHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Avrupa'nın en büyük nükleer santraline saldırı!Avrupa’nın en büyük nükleer santraline saldırı!
Isı yalıtımlı, su geçirmez ve rüzgar geçirmez Columbia ceketi satışa sunulduIsı yalıtımlı, su geçirmez ve rüzgar geçirmez Columbia ceketi satışa sunuldu
ABD sokaklarında gülümsediler ama... Yüzlerine tükürdüler!ABD sokaklarında gülümsediler ama… Yüzlerine tükürdüler!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking