Güncel Haberler

MHP’li vekil Sırbistan vatandaşı çıktı: ‘Usulsüz şekilde aldı’ iddiası!

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın Sırp vatandaşı olduğu ortaya çıktı. MHP’li Uysal, 2020 yılında Sırbistan vatandaşlığını aldı. 14 Mayıs 2023’te yapılan genel seçimlerde MHP’den Mersin Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.

MHP’li Uysal’ın Sırbistan’da aile bağı bulunmuyor ve yasa dışı yollardan vatandaşlık almış.

BirGün’den İsmail ArıHabere göre Uysal’ın danışmanları, “Uysal’ın seçim gezisinde olduğunu, birçok taahhüdünün olduğunu ve Uysal’ın telefonda açıklama yapamayacağını” belirtti.

Uysal’ın Dubai’de de oturma izninin bulunduğu öğrenildi.

TOPRAKLARI TEK PARÇA TOPLADI

Aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi’nin de sahibi olan Uysal’ın, son aylarda kamu arazilerini birer birer satın alması gündeme geliyordu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihalelerine katılan Uysal, Bakırköy’de Ayasofya kadar eski olan tarihi Fildamı Sarnıcı ve İstanbul’un imar alanı olan Atatürk Kent Ormanı’nın parçası olan 9 dönümlük arazinin ihalesini kazandı. Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılında halka açıldı.

SAHTE BELGE HAZIRLADI

Levent Uysal’ın VakıfBank adına sahte belge hazırladığı ve bu belgeyle İsviçre’den 45 milyon euroluk kredi almaya çalıştığı da ortaya çıktı. Vakıfbank’ın yasal işlem başlattığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom