Güncel Haberler

İtalya Başbakanı Meloni’nin danışmanı Rus komedyenlerin telefon şakasının ardından istifa etti

İtalya başbakanlığı, Başbakan Giorgia Meloni’nin Afrika Birliği yetkilisi gibi davranmayı başaran Rus komedyenlerle telefon görüşmesi yaptığını doğruladı.

REKLAM

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, diplomatik danışmanı Büyükelçi Francesco Talo’nun, iki Rus komedyenin kendisiyle Afrikalı diplomat kılığında telefon görüşmesi yaptığı skandalının ardından istifa ettiğini ve bu konuşma sırasındaki sözlerinin internette yayınlandığını söyledi.

Meloni, Talo’nun Ukrayna’daki savaş ve yasadışı göçle ilgili filtresiz konuşmasının yol açtığı fiyaskonun sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

Başbakan Meloni, “Konu iyi ele alınmadı, hepimiz üzgünüz, Büyükelçi Francesco Talo bunun sorumluluğunu üstlendi” dedi. dedi.

Kariyeri boyunca İtalya’nın NATO, İsrail, Afganistan ve Pakistan büyükelçiliği yapan 65 yaşındaki tecrübeli diplomat Talo’nun yıl sonunda emekli olması bekleniyordu.

Başbakanlık ofisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, üst düzey Afrika Birliği yetkilileri gibi davranmayı başaran Rus komedyenlerle telefon görüşmeleri yapıldığını doğruladı.

Açıklamada, başbakanın Afrika Birliği Komisyonu başkanı gibi davranan “sahtekar” tarafından aldatılmasından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Söz konusu telefon görüşmesinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Afrikalı liderlerle yapılacak toplantılar öncesinde gerçekleştiği bildirildi.

Eylül ayında İngilizce olarak yapılan 13 dakikalık telefon görüşmesinin kaydı, asıl isimleri Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov olan Rus komedyenler tarafından Çarşamba günü Kanada video paylaşım platformu Rumble’da yayınlandı.

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşıyla ilgili Meloni, “Her tarafta büyük bir yorgunluk var. Herkesin bir çıkış yoluna ihtiyacımız olduğunu anlayacağı an yaklaşıyor.” Diyor:

Ayrıca telefon görüşmesinde Meloni’nin şu sözleri söylediği duyuldu:

“Ukrayna’nın karşı saldırısı beklendiği gibi gitmiyor (…) Bu, çatışmanın kaderini değiştirmedi ve eğer bir çözüm bulamazsak [çatışmanın] Herkes bunun uzun yıllar sürebileceğini anlıyor. Ukraynalılar yapmaları gerekeni yapıyor, biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sorun, uluslararası hukuku ortadan kaldırmadan, her iki taraf için de kabul edilebilir bir çıkış yolu bulmaktır. “Bu durumla nasıl başa çıkılacağına dair bazı fikirlerim var ama bunları masaya koymak için doğru zamanı bekliyorum.”

Meloni, arayan kişi hakkında “şüpheleri” olduğunu ancak onun sahtekar olduğundan “emin olmadığını” söyledi ve diplomatik personelini arayan kişiyi yeterince incelememekle suçladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom