Güncel Haberler

Hemoroid ve anal fissür hastalıklarını ihmal etmeyin! Ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor

Hemoroid ve anal fissür gibi durumlar tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tuba Mert, toplumda bu hastalıkların sık görüldüğünü ancak muayene korkusu ya da hastalığın hafife alınması nedeniyle tedavinin geciktiğine dikkat çekti.

HASTALIĞIN EVRESİNE GÖRE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Hemoroidin anal bölgede şişlik, kanama, ağrı gibi şikayetlerle kendini gösterdiğini söyleyen Dr. Mert, şöyle konuştu: “Hemoroidler iç ve dış hemoroid olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Hastalığın evresine göre tedavi yöntemlerini belirliyoruz. Aşama 1 ve 2'de genellikle tıbbi tedavi, sıcak su banyoları ve dışkılama uygulanır.” “Hastalığın düzenlenmesi ve krem ​​kullanımıyla hastalık gerileyebiliyor. Ancak 3. ve 4. evrelerde ameliyat gerekebiliyor.” dedi.

BELİRTİLERİ GÖZDEN GEÇİRMEYİN

iStock-1446857465

Anal bölgede en sık görülen ikinci hastalık grubunun anal çatlaklar olduğunu söyleyen Dr. Mert, şöyle konuştu: “Bu hastalık genellikle kabızlık ya da ishalden kaynaklanıyor. Hastalar şiddetli ağrı ve kanama şikayetiyle bize geliyor. Akut anal fissür hastalığın başlangıç ​​aşamasıdır ve uygun tedavi ile tedavi edilebilir. Ancak ameliyat kaçınılmazdır. kronik anal fissürlerde ne yazık ki bu hastalık medikal tedaviyle iyileştirilememektedir.” “Tedavisi mümkün değil, cerrahi tedaviyi öneriyoruz.” dedi.

İHA

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber