Güncel Haberler

Hedef gösteriliyordu: Kızılordu Korosu konserleri ‘ertelendi’ – Son Dakika Türkiye Haberleri

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Başkanlığı görevinden istifa eden Buğra Kavuncu, 18 Mayıs 1944'te Kırım Tatarlarının sürgünü ve büyük Birlik sürgününün yıldönümünde Kızıl Ordu Korosu ile Türkiye'de konser verdi. 21 Mayıs 1864'te Büyük Kafkasya'da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri (SSCB) ve Çarlık Rusyası bu karara tepki gösterdi.

kavun, “Bu her hassas vicdanı incitiyor. Tüm yetkilileri bu yanlışı düzeltmeye, kamuoyunu daha güçlü ve güçlü tepki göstermeye çağırıyorum.” Dedi.

Söz konusu tepki üzerine Çoğulcu Demokrasi Partisi ve Türk Ocakları üyesi bir grup konseri protesto etti.

Karar gazetesi ise 18-22 Mayıs tarihleri ​​arasında Türkiye'de konser vermeye hazırlanan Kızıl Ordu Korosu'nu 4 gündür ön sayfada yayınlıyor.

Konserlerin iptali çağrısında bulunan gazete, “Devlet neyi bekliyor?”, “Kim izin verdi, kim engel olacak?”, “En azından bunu yapmayın”, “Sizinki” manşetleriyle konserleri hedef aldı. sessizlik Utanç verici.”

Tüm bunlara ek olarak turne organizatörü İsf Sanat, basın açıklamasında Kızıl Ordu Korosu'nun 18-22 Mayıs tarihleri ​​arasındaki tüm konserlerinin “teknik nedenlerden dolayı” ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom