Güncel Haberler

Gram, çeyrek dönemi kapanıyor mu? Kuyumcular en büyük kâr diyerek açıkladı! Kesme altın dönemi…

Altın Türkiye’de tercih edilen yatırım aracıdır. Ülkede altının gram fiyatı 1850 TL’ye yaklaşırken çeyrek altının fiyatı 3 bin TL’yi aştı. Kuyumculardan yatırımcılara yeni bir tüyo geldi.

En çok okunan haberleri gösterir‘nin haberine göre “Bu dönem saf altının dönemi” diyen kuyumcular, “İster 10 bin, ister 5 bin, ister 1.000 lira olsun, tartar şekeri gibi kesip tartıyoruz. “Eskiden Ray bilezikleri, örgülü bilezikler, çeyrek altınlar, yarım altınlar veya Cumhuriyet altını alıyorlardı ama şimdi bu altın tabağı teneke makasla kesip onlara veriyoruz.” dediler.

Altının yatırımcılara minimum zarar verebilecek bir yatırım aracı olduğuna dikkati çeken kuyumcular, şunları kaydetti:

“Bakın bu küçük parça 3052 liraya geldi. Bu parçanın ağırlığı 3,98 gramdı. Şu anda gramı 1850 lira yani 7363 lira. Müşteriler, “Bunu çöpte bulsak almazdık” diyor. ‘Al ve bana getir’ diyorum…”

Kalaylı altın ile ambalajlı altın arasında 100 gramda 500 lira fark gördüklerini iddia eden kuyumcular, “Yani kesilmiş altın aslında her poşet için altın anlamına geliyor.”

KESİLMİŞ ALTIN ​​NEDİR?

Kesilmiş altın, genellikle standart altın külçelerinden kesilmiş dilimler veya altın parçalarıdır. Bu kesme işlemi genellikle yatırıma veya ticarete daha uygun daha küçük parçalara bölünmesine yöneliktir. Fiziki altına yatırım yapmak isteyen kişiler genellikle büyük külçe altın satın almak yerine bu külçelerden kesilen daha küçük parçaları tercih ediyor. Çeşitli boyutlarda ve ağırlıklarda olabilir ve genellikle altın ticareti veya yatırımı için kullanılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom