Güncel Haberler

Görele’de fındıkta verimin artırılması için uygulamalı fındık bahçesi kuruldu

Mahalle hayat boyu öğrenme projeleri kapsamında arıcılık, besicilik, budama ve fındık aşılama gibi çok sayıda kursun açıldığı Görele’de, fındık üretiminin miktar ve kalitesinin artırılması amacıyla son dönemde fındık budama kursu da açıldı.

Görele Tarım ve Orman Müdürlüğü ziraat mühendisi Recep Könez tarafından haftada 3 gün, toprak analizinin önemi, bahçe bitkilendirme, taş budama, gübreleme, hastalıklarla mücadele konularında teorik ve uygulamalı olarak 1 ay boyunca verilecek eğitimler devam edecek. ve parazitler, hasat, harman ve depolama. Verimliliği ve üretimi artırmaya yönelik eğitimlerden çiftçiler oldukça memnun kaldı. Ortalama 80 kilogram fındığın alındığı bahçelerde üreticilere eğitim verilmesinin ardından verimin 180-200 kilograma çıkması bekleniyor.

Hedeflerinin her mahalle ve köyde örnek fındık bahçeleri oluşturmak olduğunu belirten Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kır, şöyle konuştu: “Bu örnek bahçeler sayesinde amaç, budama yoluyla fındık veriminin nasıl arttığını göstermektir. Mevcut fındık bahçelerinde tekniğine göre gübreleme ve hastalık ve zararlılarla mücadele, “Çiftçilerimize örnek olacak ve onları teşvik edecek bahçeler oluşturarak kalite bilincini artıracak ve çiftçilerimizin sevmesini sağlayacağız, Daha sonra çiftçilerimizin bu şekilde fındık yetiştirmesi konusunda ilçemizde farkındalık yaratacağız” dedi.

Eğitim kurslarının devam edeceğini belirten Kır, şöyle konuştu: “Eğitim kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Görele Halk Eğitim Merkezi’ne başvurmaları yeterli. Ücretsiz eğitimlerden tüm vatandaşlarımız yararlanabilir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom