Güncel Haberler

Gluten nedir, nedir? Gluten içeren yiyecekler nedir?

Kaynak:Cnnturk.com

Gluten nedir?

Gluten, buğday ve arpa hariç, öğütücü ve dehşette bulunan bir protein türüdür. Tek bir proteinden oluşmadığından, genellikle protein ailesi denir. Endüstriyel alanlarda hammadde olarak da kullanılan gluten, aşırı tüketildiğinde alerjik reaksiyonlara ve çölyak hastalığına neden olur.

Glutenin ve glluadina adı verilen iki ayrı protein ve diğer iki protein, sentez tarafından oluşturulan glutenin üretiminde kullanılır. İsimleri globulin ve albümin. Bu iki protein diğerlerinden daha az zararlıdır ve alerjik reaksiyona yol açmaz. Bununla birlikte, zayıf bağışıklık sistemi ve düşük vücut direncine sahip insanlar, gluten içeren gıda tüketirken dikkatli olmalıdır.

Gluten nedir?

Buğday unu en çok içeren gluten gıdalarından biridir. Genellikle günlük yaşamda tüketilen birçok makarna eseri de buğday ve gluten unu içerir.

Glüten

1- Makarna genellikle zeytin ve peynirden yapılmıştır ve en çok satan fırın ürünleri arasındadır.
2- Kahvaltıda tüketilen ve hafif bir gıda olan sürünme.
3- Elma ve Tarçın Bisküvileri.
4- Tam un ile yapılan tüm kekler.

Gluten içeren yiyecekler nedir?

Gluten içeren bazı gıdalar sağlıklı görünse de, büyük miktarda gluten içerirler. Sebze ve akarsu çimenli hamur işleri ile Mücver bu besinlerin örnekleri olarak gösterilebilir. Bununla birlikte, son yıllarda, daha sağlıklı ve daha bilinçli bir şekilde yemek isteyen insanlar için glutensiz hazırlanmış bu gıdaların çeşitleri vardır.

Günlük yaşamda sıklıkla tüketilen ve gluten içeren bazı yiyecekler aşağıdaki gibi listelenebilir:

Biscuiti 1- Çavdarli
2- asalet
3-Ekim ve fast food diğer yiyecekler
4- Kek türü
5- Şeyt Çorbası
6- Tel Kadayif, Tulumba, Baklava ve Dilber Dudakı, birçok şerbet tatlısı dahil
7- Cips
8- Kahvaltıda sütle tüketilen tüketildi
9- Sumolina tatlısı
10- kremsi bisküvi ve çikolata
11- Bran ve buğday ekmeği

Glutenin hasarı nedir?

Gluten gıdaları, insan sağlığını tehdit eden en önemli besinlerden biridir. Hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde düşünülmüş gluten beslenmesi nedeniyle görülebilen çölyak hastalığı, bu protein kompleksinin neden olduğu hastalıklar için en tehlikeli tehlikedir.

Ek olarak, ishal ve kabızlık, hazımsızlık, kronik yorgunluk ve ani kilo kaybı gibi sindirim sistemi bozuklukları glutenin hasarı arasındadır.

Gluten yerine tüketilebilecek yiyecekler nelerdir?

1- Patates:

Sağlıklı ve dengeli beslenme yiyen ve aynı zamanda glutensiz yiyecekler tüketen insanlar haftada bir veya iki kez patates yiyebilir. Fazla yongaların tüketimi de fırında tercih edilmelidir, çünkü birçok ciddi rahatsızlığa, özellikle obezite ve kardiyovasküler oklüzyona neden olur.

Not: Beslenme uzmanlarına göre, dondurulmuş patates, Riviera ve ay patatesleri gluten kadar zararlıdır. Bu nedenle, yongalarda infiltrasyonlar ve doğal zeytinyağı kullanılması önerilir.

2- Mısır unu ile yapılan yiyecek ve hamur işleri

Gluteni beslemek isteyenler için, önerilen yiyecekler mısır unu ve tatlılar ve yemekler içerir. Piece, mercimek köfte ve tam pirinç genellikle gluten içermedikleri ve ağırlıkta artmadığı için tercih edilir.

Bu yemeklere ek olarak, düzenli aralıklarla esmer pirinç içeren pirinç çeşitliliği tüketilebilir, çikolata tatlıları ve glutensiz meyve tüketilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
gaziantep escort gaziantep escort