Güncel Haberler

Gazze’de ateşkes talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum

Scholz, Heilbronner Stimme gazetesinin düzenlediği etkinlikte Gazze’deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arap ve İslam dünyasından gelen ateşkes çağrılarına değinen Şansölye Scholz, “Gazze’de derhal ateşkes veya uzun bir ara verilmesi çağrısının doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail’in Hamas’ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor” dedi. Füze üretmesine ve saldırmasına izin verilmemeli” dedi.

İki devletli çözümün hâlâ mümkün olduğuna inandığını belirten Almanya Başbakanı, bunu mümkün kılacak bir perspektifin olması gerektiğini vurguladı.

Scholz, “Kalıcı barış ortamı istiyorsanız, İsrail’e tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti olasılığını istemelisiniz” dedi.


“Putin’le geçmişte tanıştım, gelecekte de tanışacağım”

Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Scholz, Ukrayna’da işler iyi giderse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başarılı olamayacağına inandığını belirterek şunları söyledi:


“Ukrayna ilhak edilemezse (Putin) Ukrayna’nın egemenliğini savunacağı bir anlaşma imzalamak zorunda kalacak ve gelecek için bunu kabul ediyorum demek zorunda kalacak. Ama bu durumda sizinle konuşmak zorundasınız.” Onu (Putin’i) de zaman zaman geçmişte yaptım ve gelecekte de yapacağım.” Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakereler için Rusya’nın kararlı bir adım atması gerekiyor, bu da askerlerini geri çekmek anlamına geliyor ve bu nedenle şu ana kadar bunu yapmaya hazır değil.”

Olaf Scholz, İsrail’i desteklemek ve Almanya’nın İsrail ile dayanışmasını göstermek için 17 Ekim’de Tel Aviv’i ziyaret etti.

Scholz defalarca İsrail’in güvenliğinin İsrail devletinin meselesi olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber