Güncel Haberler

Gazze çevre felaketiyle karşı karşıya

Gazze Hükümeti Basın Bürosu'nun Telegram hesabından yapılan açıklamada, “İsrail'in acımasız saldırısını başlatmasından bu yana Gazze Şeridi'ndeki işgalin neden olduğu felaketlere ek olarak vatandaşları tehdit eden yeni bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız.” ifadelerine yer verildi.

“Gazze Belediyesi'nin son dönemde tükenen yakıt miktarı nedeniyle şehirdeki tüm su kuyuları iki hafta önce tamamen kapatıldı.” Açıklamada, saldırı başladığından bu yana şehrin tek su arıtma tesisinin tamamen yıkılması nedeniyle aşırı su sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, artan sıcaklıklar ve su tüketimine olan talebin artmasıyla krizin artık zirve noktasına ulaştığı, vatandaşlara bir an önce yakıt ve su sağlanması ve aşırı susuzluk ile yaşanan sağlık ve çevre krizinden kurtarmak için tüm paydaşların acilen harekete geçmesi gerektiği belirtildi. su kıtlığı daha da kötüleşecek.

Açıklamada ayrıca uluslararası topluma İsrail'in kamu hizmeti sektörüne karşı işlediği suçlara son verilmesi çağrısında bulunuluyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685'i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 12 Filistinli öldürüldü, 76 bin 833 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom