Güncel Haberler

Fransa savaşa dahil mi oluyor? Macron yeni açıklama, ‘Kara operasyonu’ mesajı

Cumhurbaşkanı Macron, “Weimar Üçgeni” formatı kapsamında Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldiği Berlin ziyaretinin ardından uçakta Fransız Le Parisien gazetesine açıklamalarda bulundu.

Macron, kendisi ve Scholz arasında Ukrayna konusunda gerginlikler olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler konusunda kendisi ile Alman şansölyesi arasında herhangi bir anlaşmazlık olmadığını söyledi.

“BÜYÜK BİR ORTAK VİZYONUMUZ VAR”

Stratejik farklılıklar konusunda tartışmaya girmekten kaçınmak için Almanya’ya hızlı bir şekilde gittiğini söyleyen Macron, kendisi ve Almanya Başbakanı’nın hedefler ve Ukrayna konusunda “büyük bir ortak vizyona” sahip olduklarını kaydetti.

Macron, Almanya ve Fransa’nın Ukrayna’ya yönelik “karşılıklı tamamlayıcı güçten” yararlanabileceği mesajını verdi.

Thumbs_b_c_eb391571cd69388b4297c09bad6279a0

ARAZİ İŞLETME BEYANI

Macron, son haftalarda AB ülkelerinde tartışmalara yol açan “Ukrayna’ya asker göndermek imkansız değil” açıklamalarının ardından şunları söyledi: “Ben bunu istemiyorum ve bu konuda inisiyatif almayacağım ama belki bir noktada Bu noktada Rus kuvvetlerine, Fransa’nın gücüne karşı bir kara harekâtı yapılması gerekecek.” , bunu yapabilir” dedi.

Macron, Avrupa’daki birçok ülkenin Rusya’ya karşı mücadele yöntemini belirleme konusunda kendileriyle “aynı sayfada” olduğunu belirterek, askeri dahil tüm senaryolara hazırlıklı olduklarını söyledi.

Thumbs_b_c_ff64f899aa65d60f31eede87c4f7cdff

Macron ayrıca Rusya’nın “korku söylemi” yaydığını ve buna kanmamamız gerektiğini belirterek, şunları ekledi: “Korkmamalıyız. Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta büyüklükte bir güçtür.” dedi.

Öte yandan Macron, Almanya ve Polonya’yı Ukrayna’ya karşı daha fazlasını ve farklı davranmaya ikna etmek için Berlin’e gittiğini, bu nedenle Ukrayna ziyaretini ertelediğini kaydetti.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Başlık yönlendirmesi
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
31 Mart yeni bir fırsat penceresi31 Mart yeni bir fırsat penceresi
Yer: İstanbul!  Ruslar sıraya girdi, kuyruk uzadıkça uzadıYer: İstanbul! Ruslar sıraya girdi, kuyruk uzadıkça uzadı
Fatih Erbakan şunları söyledi: Fatih Erbakan, “Söylemeye utanıyoruz” diyerek duyurdu! Şaşırtıcı İddia: “Türkiye İsrail’e Satıldı”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking