Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

Toplantıda bölgesel ve küresel konular ile terörle mücadele ele alındı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın her geçen gün şiddetten uzaklaştığını görmenin güzel olduğunu, artık PKK meselesini gündemden çıkarmanın zamanının geldiğini, Türkiye'nin terörle mücadelede birliğe önem verdiğini ve bu konuda harekete geçtiğini söyledi. bir sonraki aşamaya taşımaya kararlı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'la çok kapsamlı hukuki metinlere imza atıldığını, bu iş birliği perspektifinin IKBY bölgesini de kapsadığını, Bağdat'ta imzalanan mutabakat zaptı ile dünyaya duyurulan kalkınma yolunun Irak genelinde refah ve barışa hizmet edeceğini ifade etti. ; Bağdat ve Erbil yönetimlerinin üçüncü tarafların müdahalesine izin vermeden sağlıklı bir diyalog ve çalışma ilişkisi kurması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin IKBY ile ticari ilişkileri geliştirme arzusunu ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; Ovaköy-Fişhabur sınır kapısının bir an önce açılması ve Derecik-Zeti sınır kapısından araç geçişine başlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi temsil başta olmak üzere bölgedeki Türkmenlerin hak ve menfaatlerinin korunacağına inandığını da söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking