Güncel Haberler

Çağdaş Atan’dan UEFA Avrupa Konferans Ligi hedefi: ‘3 takım elememiz gerekiyor ama…’ – Son Dakika Spor Haberleri

UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında San Marino La Fiorita Takımına ev sahipliği yapacak RAMS Başakşehirkoçu Çağdaş AtanKağıt üstünde favori olduklarını ancak bunu sahaya yansıtmaları gerektiğini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Atan, geçen sene ligde kötü bir başlangıç ​​yapmalarına rağmen Avrupa'ya bilet almayı başardıklarını hatırlattı.

“3 TAKIMI ELEMEK ZORUNDAYIZ AMA…”

Başakşehir'in DNA'sında Avrupa olduğunu belirten Atan, şöyle konuştu: “Konferans Ligi'nde farklı bir format izleyeceğiz. Biz de bu yeni formatta yer almak istiyoruz. Elbette kolay değil, 3 takımı elememiz lazım ama orada olmayı gerçekten istiyoruz. Oyuncu gelişimini artırmak, kulübün marka değerini artırmak ve ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bu benim ikinci antrenörlük deneyimim olacak. Ekip olarak Avrupa deneyiminden heyecan duyuyoruz“dedi.

Futbolun her zaman ciddiyet gerektirdiğini belirten Atan, şöyle devam etti:

“Kağıt üzerinde favori olduğunuz ortamlarda bunu sahaya yansıtmanız gerekiyor. Biz de favori gibi görünüyoruz, dolayısıyla ilk dakikadan itibaren isteğimizi ve kalitemizi yansıtmalıyız. İyi hazırlandık. Omurgamızı koruduk. Ayrıldık. 3-4 önemli oyuncumuz var ama birlikte şampiyonluğu bitirdiğimiz, birlikte oynama alışkanlığı olan arkadaşlarımızı kaybettik.” “Oyunun gücüne inanan bir takım olduğumuza inanıyoruz, oyuncularımızı buna ikna ettik, oyuncuların maçlara farklı gözlerle bakabildiğini görüyoruz. Başakşehir'in bu sene ilk hedefi gruplara katılmak. bu yeni formatta”.

Atan, City Group ile herhangi bir anlaşma imzalamadığını, iş birliği yaptığını ve buna scouting ve akademi gelişiminin de dahil olduğunu söyledi.

Çağdaş Atan, Fiorita takımının 3-4-3 formasyonuyla oynadığını belirterek, şunları söyledi: “Bazen kaleciye ulaşan toplara baskı yapmaya çalışıyorlar. Kolektif oyunda oyunu domine etmeye çalışıyorlar ama baskı altında hata yapabilen bir takımlar. En büyük gücümüz basındır. Bunun için sahada çok çalıştık. Yarın rakibimizin topa çok fazla sahip olduğunu görmek istemiyoruz. Oyunun kontrolünü elimize almak, topa sahip olmak ve kaybettiğimizde topu geri kazanmak istiyoruz. Resmi bir maç olacağı ve hazırlıkların devamı olacağı için maçı 90 dakikaya zorlamak istiyoruz.“dedi.

Kapalı savunmaya atak yapacaklarını düşündüğünü anlatan Atan, şöyle konuştu:

“Set oyunlarını iyi oynayarak rakibimizi gerileteceğimizi düşünüyoruz. Geçen sene set hücumunda büyük bir yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Ligin en iyi set hücumunu oynayan takımız diye düşünüyorum. Bunu geliştireceğiz, daha iyi alternatifler sunacağız, bunları sahaya yansıtacağız ve başlangıçta daha fazla gol atacağız.” “Kolay bir maç olacağını düşünüyorum. Savunma açısından çok kolay bir maç beklemiyoruz, bizim için önemli olan set oyununu iyi oynamak.”

ÖMER ALİ: “İNŞALLAH İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPARIZ”

Takım kaptanı Ömer Ali Şahineryarın (Perşembe) iyi bir başlangıç ​​yapmayı planladıklarını söyledi.

İlk resmi maçlarını oynayacaklarını hatırlatan Ömer Ali, şöyle konuştu:

“Takım olarak önümüze bakıyoruz. Başkanın bize gösterdiği en önemli hedeflerden biri olan Avrupa yolunda milli futbola puan getirmek istiyoruz. Yarın bizim için bir başlangıç ​​olacak. Come Başakşehir'deyiz” Daha önce de yaptığımız gibi, asıl hedefimiz gruplara kalmak olacak, umarım bunu yapabilecek kaliteye sahibiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom