Güncel Haberler

Bloomberg: Apple ‘gizli’ elektrikli otomobil üretme planını iptal etti

Apple’ın son 10 yılda “milyarlarca dolar harcayıp en az 2.000 kişiyi istihdam etmesi”nin ardından elektrikli otomobil üretme planını rafa kaldırdığı bildirildi.

REKLAM

Apple’ın son 10 yıldır “gizlice” yatırım yaptığı elektrikli otomobil üretme planını iptal ettiği iddia edildi.

Bloomberg’e göre şirket yöneticileri duyuruyu bir ekip toplantısı sırasında yaptı ve bu alanda çalışanların çoğunun üretken yapay zeka üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Haberde, şirketin duyurusunun projede çalışan yüzlerce çalışan için sürpriz olduğu ve işten çıkarmaların yaşanabileceği belirtildi.

Apple’ın Project Titan kod adlı elektrikli, yarı otonom bir araç geliştirmek için milyarlarca dolar harcadığı iddia ediliyor.

Kaynak yapay zekaya aktarılacak

Apple’ın üretken AI projeleri üzerinde çalışmaya daha fazla kaynak ayıracağı bildiriliyor.

Apple CEO’su Tim Cook bu ayın başlarında Apple’ın yapay zekaya “muazzam miktarda zaman ve çaba” ayırdığını ve yıl içinde tüketicilere üretken yapay zeka yetenekleri sunacağını açıklamıştı.

Cook, Apple’ın bir araba planladığını kamuoyuna açıklamadı. Ancak şirket, Lamborghini ve Tesla gibi büyük otomobil üreticilerinin yöneticilerini işe aldı ve 2019’da otonom araç girişimi Drive.ai’yi satın aldı.

Şirketin elektrikli otomobillere yönelik planları, konsepti finanse etmeye başladığı 2014 yılından bu yana birçok kez değişti. Bu sektörde yaklaşık 2 bin çalışanın çalıştığını da belirtmek gerekiyor.

Bu yılın başlarında Apple’ın otomobil için planlanan çıkış tarihinin en erken 2028’e ertelendiği bildirilmişti.

Apple, 2016 yılındaki yeniden yapılanma kapsamında projeyle bağlantılı onlarca çalışanı işten çıkardı. Projeden sorumlu kilit yönetici de 2021 yılında Ford’a devredildi.

Apple ayrıca arabaya yönelik hedeflerini de küçülterek tamamen otonom bir araçtan Tesla’nın arabaları gibi bazı otonom sürüş özelliklerine sahip bir araca geçti.

Şirketin daha önce direksiyonsuz ve tamamen sürücüsüz bir otomobil geliştirmeyi planladığı belirtilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom