Güncel Haberler

Azerbaycan: Sınırda ya da başka yerde Ermenistan’la barış görüşmeleri için hazırız

Azerbaycan, Batı’nın arabuluculuğuna ihtiyaç duymadan iki ülke arasında barış görüşmelerini gerçekleştirmeyi hedefliyor

REKLAM

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ı barış görüşmelerine katılmaya davet etti.

Toplantının iki ülke arasındaki sınırda veya başka bir yerde yapılabileceğini kaydeden Bakanlık, Ermenistan’ı “gereksiz yeni gecikmelerden kaçınmaya” ve müzakereleri yeniden başlatmaya çağırdı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, “Karşılıklı olarak kabul edilebilir bir yerin seçimi veya devlet sınırında buluşma kararı da dahil olmak üzere barış sürecinin devamına ilişkin sorumluluk iki ülkeye aittir.” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dış politika danışmanı daha önce Reuters’e, görüşmelerin Batı’nın arabuluculuğuna gerek kalmadan ikili olarak yapılması gerektiğini söylemişti. Geçmişte Avrupa Birliği ve ABD, iki tarafı bir barış anlaşmasına varmaya ikna etmeye çalıştı ancak başarısız oldu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Gürcistan ziyaretinde Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamayı ve diplomatik ilişkiler kurmayı umduğunu söyledi ve ardından Azerbaycan’ın attığı bazı adımların, Azerbaycan’a karşı yeni askeri operasyonlara hazırlandığı izlenimini verdiğini söyledi. Ermenistan.

Azerbaycan, Ermenilerin 1990’ların başında ayrıldıktan sonra fiilen bağımsızlığını koruduğu Dağlık Karabağ bölgesini Eylül ayında geri aldıktan sonra kazan-kazan çözümüne ulaşma konusunda güçlü bir konumda.

İki ülke, Sovyetler Birliği’nin çöküşünden bu yana otuz yıldır çatışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom