Güncel Haberler

Avrupa Birliği iki yıl içinde 61 bin mülteciyi kabul edecek

14 AB üyesi ülke, 2024 ve 2025 yıllarında yeniden yerleştirme programları aracılığıyla 60 binden fazla mülteciyi kabul edecek

REKLAM

Avrupa Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Avrupa Birliği’nin önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık 61.000 mülteciyi üye ülkelere yerleştirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Johansson, Perşembe günü Cenevre’deki BM Küresel Mülteci Forumu sırasında düzenlediği basın toplantısında, “2015’ten bu yana yeniden yerleştirme ve insani kabul programları aracılığıyla 175.000 kişiye koruma sağladık” dedi.

“2024 ve 2025 yılları için 14 Üye Devletin 60.000’den fazla, aslında neredeyse 61.000 kişiyi insani gerekçelerle yeniden yerleştirme ve karşılama taahhüdünde bulunduğunu ve bunların 31.000’inin Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’nin yeniden yerleştirme programları aracılığıyla olacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Mülteci Ajansı (UNHCR),” dedi Johansson,” diye ekledi.

Bunun genel olarak önceki yıllara göre hafif bir artışı temsil ettiğini söyleyen Johansson, hangi 14 ülkenin söz konusu olduğunu açıklamadı.

Macaristan mültecilerin yerleştirildiği ülkelerden biri olmayı reddediyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin yeniden yerleştirme programları, ilk ülkeye sığınan mültecilerin, kendilerine uluslararası koruma ve muhtemelen kalıcı oturma izni sağlamayı kabul eden başka bir ülkeye yerleşmelerine olanak tanır.

Üye ülkelerin son üç yılda yaklaşık bir milyon kişiye koruma sağladığını belirten Johansson, bunun “AB’nin şu anda dünyadaki mültecilerin yüzde 20’sine ev sahipliği yaptığı” anlamına geldiğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom