Güncel Haberler

ABD, üç ülkeyi saydı: Çip üretimini artıracağız – Son Dakika Dünya Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'da düzenlenen Amerikalılar Arası Ortaklık Bakanlar Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, “Batı Yarımküre Çip Girişimi” Ülkelerin Meksika, Panama ve Kosta Rika'dan başlamak üzere çip tedariki, test ve paketleme yeteneklerini artıracağını söyledi.

ABD'nin çip üretimine verdiği önemin altını çizen Bakan Blinken, şunları söyledi: “Bu ortaklığın tüm vaatlerini yerine getirirsek, halkımızın isteklerini gerçekleştirmeye, demokrasilerimize olan güvenlerini güçlendirmeye ve herkes için daha adil, sürdürülebilir ve müreffeh bir bölge inşa etmeye yardımcı olmak için tarihi bir fırsata sahip olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Blinken, bölgenin bu ülkenin küresel tedarik zincirinde nasıl daha büyük bir rol oynayabileceğini belirlemek amacıyla Ocak ayında Kosta Rika'da düzenlenen bir konferansın ardından ABD'nin Eylül ayında Meksika'da bir sempozyum düzenleyeceği bilgisini paylaştı.

Toplam 11 ülkenin katıldığı Amerikan Ortaklığı bakanlar toplantısı, ABD Başkanı Joe Biden'ın Los Angeles'ta düzenlenen 2022 Amerika Zirvesi sırasında başlattığı Ekonomik Refah için Amerikan Ortaklığı kapsamında gerçekleştirildi.

Ekonomik Refah için Amerikan Ortaklığı; Amerika Birleşik Devletleri, Barbados, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Meksika, Panama, Peru ve Uruguay'dan oluşur.

Amerika Birleşik Devletleri son zamanlarda yarı iletken alanında pazar payını artırma çabalarına hız verdi. Bu kapsamda ABD yönetimi, yarı iletken üreticisi Micron'a 6,14 milyar dolara, Samsung'a 6,4 milyar dolara ve Tayvanlı yarı iletken şirketi TSMC'ye 6,6 milyar dolara kadar doğrudan finansman açıkladığını duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş