25 -Young Young'ın Boynu! Telefonun sürekli kullanımı ciddi boyun hasarına neden oldu: düşük kafa sendromu ile tıbbi literatüre girdi …

Japonya'da yaşayan 25 yıllık gençler, akıllı telefonunu izlemenin neden olduğu sağlık sorunuyla tıp dünyasına dikkat çekti.
“Düşük kafa sendromu”
Günlerce saatlerce telefon ekranına yaslanmak için zaman harcayan Young, “düşük kafa sendromu” teşhisi ile tıbbi literatüre gitti. Dergide yayınlanan bir çalışmada, akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazların aşırı kullanımının insan vücudunda ciddi deformasyonlara yol açabileceği vurgulandı.
Bozukluğu ve şirketten uzaklığı durdurun
Uzmanlar, gençlerin telefon bağımlılığının zamanla ergenlik döneminde başladığını söyledi. Genç adam günde birkaç saati telefonuna yaslanarak geçirdi ve bu alışkanlık nedeniyle şirketten uzaklaştı ve okula eşit zorbalığa maruz kaldı.
Sonuç olarak, genç adam zamanının çoğunu ekranı izleyerek geçirdi. “Hastamızın telefonun sürekli kullanımı nedeniyle hem fiziksel hem de sosyal problemleri vardı.”
Ciddi sağlık sorunları ortaya çıktı
Sürekli bükülmüş pozisyon, genç adamın boynunun etrafında bir yumru oluşumuna yol açtı ve çene göğsüne dokunacak kadar bloke edildi. 2023'te hasta hızlı bir kilo kaybı yaşadı.
Yapılan sınavlarda omurgada ciddi hasar ve deformasyonlar tespit edilirken, boyun kasları işlevi kaybetti. Doktorlar eldeki müdahale ve kedinin yetersiz kullanımı için cerrahi çalışmaya karar verdiler.
Cerrahi iyileşme süreci
Hasarlı omurlar ve kumaşlar çıkarılmış ve boynu hizalamak için metal vidalar ve çubuklar yerleştirilmiştir. Ameliyattan altı ay sonra hasta başını kaldırmaya başladı ve bir yıl içinde hareketliliğinin ve duruşunun önemli bir iyileşmesi gözlendi. Doktorlar, bu davanın genç yaşta ortaya çıktığını, “düşük kafa sendromunun” akıllı telefonların ve tabletlerin kullanımına bağlı olduğunu vurguladığını söyledi.
Uzmanlardan uyarı
Bilim adamları, akıllı telefonların ve tabletlerin yoğun kullanımının duruş bozukluklarına yol açabileceği konusunda uyardı. “İnsanlar cihazlarına sık sık ve uzun süre bakmaktan kaçınmalıdır. Bu alışkanlık hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara neden olabilir.” Dedi.