Güncel Haberler

Ali Babacan: “Yoksa FETÖ gider, METÖ gelir” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Babacan, Habertürk TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerini yaptı.

Babacan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in dini kutsallıkları istismar ederek kitleleri kandırdığını ve toplumda yaralar açtığını kaydetti.

Babacan, şunları kaydetti:

“Fethullah Gülen yakın tarihimizde bu ülkeye en çok zarar veren insanlardan biridir. Yarattığı yapıyı darbe girişimine kadar taşıyacak kadar dengesini kaybetmiş ve Meclis'in bu hale gelmesine sebep olmuş bir insandı. Ülkesinin kendi ülkesinin savaş uçakları tarafından bombalanmasını diliyorum, yaptığının karşılığını zamanında Türkiye'ye iade edilsin.” Keşke mahkemelerimizde hesap verebilseydi. Ama elbette başka bir hesap daha var; O yasa tasarısıyla ne yapacağını bilmiyorum.

Öncelikle zekanın çok iyi işlemesi gerektiğini belirtmekte fayda var. İkinci olarak ehliyetinize ve liyakatinize dikkat etmeniz gerekiyor. Devlet kurumları “Biz bunu referans aldık, filanca insanlar, arkadaşları kırmayalım, en azından onlardan da var” mantığıyla yapılandırıldığında, özellikle de böyle bir risk her zaman vardır. Belli kurumlarda klikler ve klikler var. İnsanlar 'Benim bir erkek ve bir kız kardeşim var; 'Devlette işe girebilmem için bana destek olacak birine ihtiyacım var' diye düşünmemelisiniz. Ya da 'Terfi alabilmem için arkamda birinin olması lazım' duygusunun ortadan kalkması gerekiyor. Bu da iyi planlanmış bir devlet personel rejimi ile mümkündür. Kamu alımlarında lisans ve liyakat en önemli çözümlerden biridir. Yoksa FETÖ gidecek, METÖ gelecek. Bu ifadeyi daha önce de kullanmıştım. Bu nedenle devleti yönetirken çok dikkatli olmak gerekiyor. “Bu tesislerle asla pazarlık yapmamalı veya 'verip almamalıyız'.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber