Güncel Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TİSK arasında protokol imzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TİSK arasında Türkiye Metalurji Sanayicileri Birliği genel merkezinde “Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan törende yaptığı konuşmada, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve TİSK ile nitelikli işgücü temini yönünde önemli bir adım attıklarını söyledi.

“Kadınların işgücüne daha etkin katılımını sağlayacak”

Küresel rekabetin arttığı bir dönemde Türkiye'nin ekonomik gücünü artırmanın en önemli yollarından birinin iş gücünü daha donanımlı ve yetkin hale getirmek olduğunu vurgulayan Işıkhan, şöyle konuştu:

“Dijitalleşmenin hayatımızın her alanını dönüştürdüğü ve sürdürülebilirlik ilkesinin iş dünyasında kalıcı bir yer edindiği bir dönemde, iş gücümüzün bu yeni koşullara uyum sağlaması bir tercih değil, kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bugün TİSK ile imza atacağımız imza, ülkemizin ekonomik kalkınmasına, sosyal refahına ve uluslararası alanda rekabet gücüne katkı sağlayacaktır.” “Gücümüzü artıracak ve nitelikli insan kaynağının gelişimine önemli katkı sağlayacak.”

Şubat ayında açılan Job Positive kadın istihdamı programıyla bugüne kadar 470 bine yakın kadını çalışma hayatına kazandırdıklarını anlatan Işıkhan, şöyle konuştu: “İş Pozitif kapsamında bir kez daha Her Meslekte Kadının Eli projemiz Bu iş birliği protokolüyle daha da güçlenecek ve kadınların çalışma yaşamına daha etkin katılımını sağlayacağız. “Onları çalışma hayatının her alanında ve her meslekte yer almaya teşvik ederek bir güçlenme elde edeceklerine inancım tamdır. ekonomik hayatta yerini alır ve ülkemizin ekonomik gücünün arttırılmasına değerli bir katkı sağlar.” değerlendirmesini yaptı.

“18 Eylül’den itibaren hibe başvurularını bekliyoruz”

Işıkhan, engelli vatandaş istihdamını bu protokolün önemli sonuçlarından biri olarak gördüğünü kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“18 Eylül'den itibaren hibe başvurusu yapmayı planlıyoruz ve engelli kardeşlerimizden ve özellikle engelli çalıştırmak isteyen TİSK üyesi işverenlerimizden proje teklifleri bekliyoruz. Bu yıldan itibaren fon çağrılarına da katılmayı hedefliyoruz. Engelli bireylere yönelik her yıl farklı bir temayla bu yıl hedef temamızın otizmli bireyler olmasına karar verdik. “Otizmli bireyleri işe alacak işverenlerin projelerine de destek vereceğiz. Amacımız her yıl değişecek temalarımızla toplumsal duyarlılığımızı iş gücümüze yansıtarak sosyal adaleti sağlamaktır.”

Engelli çalıştırma zorunluluğunun İş Kanunu'nda yer aldığını hatırlatan Işıkhan, Bakanlık olarak bu yükümlülüğü aylık çalışma programları aracılığıyla kontrol ettiklerini söyledi.

İşverenlerin engelli çalıştırma yükümlülüğü otomatik olarak belirlenecek

Bu belgeyi il müdürlüklerine ibraz etme zorunluluğunu ortadan kaldıran “Çalışan Bildirim Sistemi”ni hayata geçireceklerini belirten Işıkhan, şöyle konuştu: “Bu sayede işverenlerimizin engelli çalıştırma zorunluluğunu otomatik olarak tespit edip engelli çalışanlarımızın istihdamını sağlayacağız. İşverenlerimizle iletişim kurarak açığı kapatıyoruz İşverenlerimizin gelecekte mağduriyet yaşanmaması adına bu sürece hazırlıklı olmalarını rica ediyoruz ve “Bu işbirliğiyle önümüzdeki dönemde TİSK üyelerinin çalıştığı işyerlerinde 100 bin yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz” dedi. . “dedi.

Bu hedefin ülkenin ekonomik kalkınması ve işsizliğin azaltılması yönünde atılan en somut adımlardan biri olduğunu belirten Işıkhan, şöyle konuştu: “TİSK'in 100 bin yeni istihdama verdiği destek, Orta Vadeli Programımızın işverenlerimizden ne kadar iyi işlediğinin ve onlara olan güvenin göstergesidir.” Bunu başarmak için kamu ve özel sektörün TİSK ile iş birliği yaparak nitelikli iş gücünü daha da artırmasını umuyoruz. TİSK ile yapılacak bu iş birliği, ülkemizin daha güçlü ve rekabetçi bir konuma gelmesini sağlayacak ve sektörümüzün iş gücünü şekillendirecektir. gelecek.” dedi.

TİSK üyesi işyerlerinde 5 yılda 100 bin istihdam hedefi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da TİSK olarak somut konuları, projeleri ve eylemleri seven bir aile olduğumuzu belirterek, “Mütevazı kalarak, öne çıkmadan elimizden gelenin en iyisini yapmayı, ülkemize ve çalışma hayatımıza destek olmayı seviyoruz” dedi. fazla. Bugün böyle bir projeyi hep birlikte hayata geçirirsek buradayız.” “En büyük emek sizlerin.” dedi.

Protokol kapsamında yeşil ve dijital dönüşüm alanında geleceğin mesleklerine nitelikli iş gücü yetiştirmek, kadın istihdamını desteklemek amacıyla mesleki eğitim kursları ve işyeri eğitim programlarının düzenlenmesi ve İŞKUR aracılığıyla iş olanakları yaratılması amaçlanıyor. ve gençlerin desteklenmesi ve engelli istihdamının desteklenmesi.

Başta kadınlar, gençler ve engelliler olmak üzere özel politikalara ihtiyaç duyan kişilere yönelik hayata geçirilecek aktif işgücü programlarıyla önümüzdeki 5 yılda TİSK üyesi işyerlerinde 100 bin kişiye kadar istihdam sağlanması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi