Güncel Haberler

COVID-19’a rağmen haftaya Biden-Netanyahu görüşmesi için “her türlü beklenti” var

Beyaz Saray ulusal güvenlik iletişim danışmanı John Kirby, konferans görüşmesi yoluyla gazetecilerin sorularını aldı.

Kirby, Beyaz Saray doktoru ve tüm ekibinin, Kovid-19 tanısının ardından Delaware'deki evinde karantinaya alınan Biden'ın iyileşmesi için çalıştığını, bir sonraki başkent ziyaretinde Netanyahu ile görüşmelerinin beklendiğini söyledi. hafta.

Kirby, “İki liderin birbirini görme şansına sahip olacağına dair her türlü beklentimiz var” dedi ancak Biden'ın Kovid-19'dan kurtulmasının ve sağlığına kavuşmasının öncelikler olduğunu söyledi.

Kirby, Biden'ın sağlığının Netanyahu ile görüşmesini etkileyip etkilemeyeceğini bugün bilemediklerini kaydederek, “Şu anda bunun nasıl olacağını tam olarak söyleyemem ama zamanı yaklaştıkça mutlaka daha fazla bilgi vereceğiz” dedi.

Öte yandan Biden'ın Beyaz Saray doktoru Kevin C. O'Conner tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkanın “hafif üst solunum yolu semptomları göstermeye” devam ettiği, ateşinin bulunmadığı ve ölçümlerinin normal olduğu belirtildi. evden çalışmaya devam eden kişi.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, Biden'a Las Vegas'ta katıldığı etkinlik sonrasında test yaptırıldığı ve Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, başkanın Delaware'deki evine dönüp görev yapacağı belirtildi. kendini izole et.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Mike Johnson ve Demokrat Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in daveti üzerine Kongre'nin 24 Temmuz'daki ortak oturumunda konuşma yapmak üzere Mayıs ayında Washington'a gelmesi bekleniyor.

Davete bazı Kongre üyelerinin de aralarında bulunduğu tepkiler devam ederken, başkentte Netanyahu'ya karşı büyük protestoların olacağı iddia ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş