Güncel Haberler

Toyota başkanı özür dilemişti! Sertifika soruşturması tamamlandı: Başka bir hata yok açıklaması… – Son Dakika Otomotiv Haberleri

Dünyanın en çok satan otomobil üreticisi, son 10 yılda tüm yerli modellerinin sertifikasyon sürecine ilişkin soruşturmayı tamamladıktan sonra bulgularını Japonya Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdiğini söyledi.

Toyota ve diğer dört Japon araç üreticisi, Haziran ayı başlarında araç sertifikasyonu başvurusunda bulunurken yanlış veya manipüle edilmiş veriler sunduklarını itiraf etti.

Şirketler soruşturmayı, Toyota'nın Daihatsu kompakt otomobil ünitesinde yaşanan güvenlik testi skandalının ardından ulaştırma bakanlığının sertifikasyon uygulamalarının sektör çapında denetlenmesi emrini vermesinin ardından başlattı.

Toyota, açıklamasında Ulaştırma Bakanlığı'nın yönergeleri doğrultusunda önlemler almaya devam edeceğini söyledi.

Otomobil üreticisi, sertifikasyon talepleri sırasında araç emisyonları ve yakıt verimliliği ile ilgili konuları araştırmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğundan araştırmasını bugün tamamlayabildi.

Akiyo-Toyoda

DESTEK REKOR SEVİYESİNE DÜŞTÜ

Daihatsu skandalının ardından Toyota, iki vekil danışmanının yönetim meseleleri nedeniyle onun yeniden seçilmesine karşı oy kullanılmasını tavsiye etmesinin ardından, yıllık genel kurul toplantısında başkan Akio Toyoda'ya olan hissedar desteğinin tüm zamanların en düşük seviyesi olan %72'ye düştüğünü gördü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber