‘Ciddi problemler yaşayabilirsiniz’ Kurban eti için 24 saat uyarısı! “Ölüm sertliği oluşuyor, tüketmeyin”
Kurban Bayramı'nda bilinçsiz yemek yeme nedeniyle vatandaşlar aşırı ve sağlıksız yemek yiyebiliyor. Bunun sonucunda da ciddi sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Sağlıklı bir tatil geçirmek için kritik uyarılarda bulunan uzmanlar, kurban etinin pişirilmesi ve yenilmesiyle ilgili dikkat çeken detayları paylaşıyor.
“YAĞ AÇISINDAN ZENGİN ETLERDEN UZAK DURUN”
Ataşehir Belediyesi Türkan Saylan Tıp Merkezi'nde görev yapan Uzman Diyetisyen Arzu Vural, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusunda tüyolar verdi.
Vural, “Bayramda dengeli ve ılımlı beslenmek sağlığımızı korumak açısından son derece önemli. Kurban eti tüketimine özellikle dikkat etmeliyiz. Yağ oranı yüksek etler yerine yağsız ve proteinli etleri tercih etmek daha doğru olur” dedi. zengin parçalar.”
“ETLERİ 24 SAAT DİNLENDİRDİKTEN SONRA TÜKETİN”
Kurban Bayramı'nda tüketilecek etin doğru pişirilmesi konusunda da bilgi veren Vural, etin sindirimi zor bir gıda olduğunu belirterek, dikkat çekici uyarılarda bulundu:
“Taze kesilmiş etlerde Rigor Mortis, yani rigor mortis dediğimiz bir durum var. Rigor mortis, eti keserken kasların kasılması ve enerji eksikliği nedeniyle gevşeyememesi durumunda ortaya çıkar. Bu durum kişilerde şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına neden olur. Bu sindirim sorunlarının yaşanmaması için eti kestikten sonra en az 24 saat dinlendirip tüketin. Böylece etler daha yumuşak ve lezzetli olacak.”
“KIZARTMA, KAVURMA GİBİ YÖNTEMLER KANSEROJEN ETKİSİ VAR”
Sindirimin daha iyi olması için etin yanında limonlu salata tüketilmesini öneren Vural, tatilde bol bol yürüyüş yapılmasını da öneriyor. Et pişirirken haşlama, fırınlama ya da ızgara yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Vural, yüksek ısıya maruz bırakılarak yapılan kızartma, kavurma gibi yöntemlerden de yüksek içeriği nedeniyle kanserojen etki yaratacağından kaçınılması gerektiğini öne sürüyor. trans yağ içeriği. Uzman diyetisyen Arzu Vural, et yemeklerinin kendi yağıyla pişirilmesi gerektiğini söylüyor ve et pişirirken kuyruk yağı, tereyağı gibi ilave yağların ilave edilmemesi gerektiğini vurguluyor.
'Çikolatalı tatlı yerine sütlü tatlıyı tercih edin'
Bayramların vazgeçilmezi olan tatlılar hakkında da görüş belirten Vural, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesini öneriyor. (İHA)