Güncel Haberler

Irak’ta ABD saldırısında Haşdi Şabi’ye ait silah deposu vuruldu

İran’ın desteklediği Irak’taki Şii Nuceba milislerinin “Telegram” hesabında yayınlanan bir yazıda, Anbar vilayetinin Akkaşat bölgesindeki Haşdi Şabi silah deposunun ABD tarafından saldırıya uğradığını okuduk. Öldürülüp öldürülmediği veya saldırıya katılıp katılmadığı henüz bilinmiyor.

Söz konusu saldırıya ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

ABD Merkez Komutanlığı, üsse düzenlenen saldırıya tepki olarak Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları’na ait hedeflere hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.


Hava saldırılarında 85 hedef vuruldu

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye ve Irak’ta İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü’ne bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırılarında vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırılarda ABD’den havalanan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı, 125’ten fazla güdümlü bomba kullanıldığı, bölgelerde komuta kontrol merkezleri, roket ve füzelerin yanı sıra insansız hava araçlarının da vurulduğu belirtildi. belirlenmiş. Alanlar.

Tower 22 olarak adlandırılan Amerikan üssüne düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri öldü, 40’tan fazla asker de yaralandı.

ABD yönetimi, söz konusu saldırıya karşılık olarak zamana yayılan çok katmanlı saldırılar başlatacağını ve İran destekli grupların hedef alınacağını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber