Güncel Haberler

Türk mutfağından vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi – Son Dakika Guy News

Mezeler, Türk mutfağıEn özel zevklerden biridir. Kalabalık masalarda veya günlük yemeklerde; Mezeler masalara eşlik eden vazgeçilmez hale gelir. Bu lezzetler yoğurt tariflerinin ferahlığı, kavrulmuş sebzelerin aroması, zeytinyağının hafifliği ve baharatların yoğunluğu damaklarda unutulmaz işaretler bırakır. İşte Masaları neşelendirecek 5 lezzetli meze tarifleri …

Türk Mutfağı için vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi

Haydari

Malzeme

  • 1.5 su bardağı gergin yoğurt
  • 2 yemek kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 karanfil (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Yapı

  1. Yoğurt ve peyniri karıştırın.
  2. Sarımsak, nane, dereotu ve tuz ekleyin.
  3. Zeytinyağı koyun ve karıştırın.
  4. Servis plakasına koyun, nane serpin.
Türk Mutfağı için vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi

Babagannuş

Malzeme

  • 2 patlıcan (kavrulmuş)
  • 1 biber biberi (kavrulmuş)
  • 1 domates (kızartma veya rendelenmiş)
  • 2 karanfil sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 tutam maydanoz

Yapı

  1. Kavrulmuş sebzeleri doğrayın, sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırın.
  2. Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Maydanoz ile süsleyin.
Türk Mutfağı için vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi

Muhammara

Malzeme

  • 1 bardak ceviz
  • 3 yemek kaşığı ekmek veya ekmek kırıntısı
  • 3 yemek kaşığı biber macunu
  • 1 karanfil sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı biber
  • 1 çay kaşığı nar suyu
  • Tuz

Yapı

  1. Ceviz'i robottan geçirin.
  2. Domates salçası, ekmek, sarımsak, baharat, asidik yağ ve nar zeytinyağı ile karıştırın.
  3. Yoğun bir karışım alın.
Türk Mutfağı için vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi

Mantar zeytinyağı boşalmış

Malzeme

  • 500 g kültürel mantar
  • 1 kuru soğan
  • 2 karanfil sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Maydanoz

Yapı

  1. Soğan ve sarımsak zeytinyağı içinde kızartın.
  2. Mantarları ekleyin, meyve suyu çekilene kadar pişirin.
  3. Baharat temizleyici, maydanoz serpin.
Türk Mutfağı için vazgeçilmez: 5 farklı meze tarifi

Barbunya Pilaki

Malzeme

  • 500 g taze barbunya
  • 1 kuru soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 karanfil sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • Tuz

Yapı

  1. Soğanı, havuç ve patatesleri kesin ve zeytinyağında kızartın.
  2. Domates salçasını ekleyin, sonra Barbunia'yı koyun.
  3. Geçmek için yeterli su ekleyin.
  4. Tuz ve şeker ile sudal ve orta ateşte pişirin.
  5. Soğuk servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
vdcasino
gaziantep escort gaziantep escort