Güncel Haberler

Yeni Zelanda ve Avustralya 2024’e ‘hoş geldin’ dedi

Avustralya’daki Sidney Liman Köprüsü, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 425 milyon kişinin izlediği ünlü gece yarısı havai fişek ve ışık gösterisine ev sahipliği yaptı.

REKLAM

Tüm dünyada yeni yıl kutlamaları için geri sayım sürerken, 2024’e ilk giren ülke Yeni Zelanda oldu. Ardından Avustralya da yeni yılı karşıladı.

Yeni Zelanda’nın Auckland kenti bu yıl bir kez daha coşkulu kutlamalara ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı kent merkezindeki 328 metre yüksekliğindeki Sky Tower’dan fırlatılan havai fişekler ve kent merkezinde yapılan ışık gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

Yeni Zelanda’dan yaklaşık iki saat sonra Avustralya da yeni yılı karşıladı.

Avustralya’daki Sidney Liman Köprüsü, dünya çapında tahminen 425 milyon insanın izlediği ünlü gece yarısı havai fişek ve ışık gösterisine ev sahipliği yaptı.

5 milyon kişinin yani ülke nüfusunun beşte birinin yaşadığı Sidney’de polisin yılbaşı kutlamaları nedeniyle normalden daha yüksek güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Filistin yanlısı bir grubun, 7 Ekim Hamas saldırısına tepki olarak Sidney Opera Binası’nın cephesinin İsrail bayrağı renkleriyle aydınlatılmasına tepki olarak sahilde protesto düzenlediği görüldü.

Bu yıl yılbaşı kutlamaları dünya genelinde İsrail’in Gazze saldırıları ve Ukrayna’daki savaşın gölgesinde yapılıyor.

Avrupa kentlerinde yoğun güvenlik önlemleri

Avrupa’da yılbaşı kutlamaları sırasında olası terör saldırılarına karşı özellikle büyük şehirlerde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Paris, Londra ve Berlin gibi başkentlerde polis alarma geçirilirken, bazı kutlamalar güvenlik nedeniyle iptal edildi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan’daki geleneksel Pazar ayininde yaptığı konuşmada, 2023 yılını savaşlarla dolu bir yıl olarak değerlendirerek, Ukrayna halkı, Filistin ve İsrail halkı, Sudan halkı ve daha birçokları için dua etti. yeni yıla zorluklarla girdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking