Güncel Haberler

Trump’ın davasının ilk duruşması belli oldu! Yetişkin film yıldızına ‘sus payı’

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a karşı açılan dört ceza davasından ilkinin duruşma tarihi belli oldu. Trump’a, 2016 başkanlık seçimleri sırasında yetişkin sinema oyuncusu Stormy Daniels’a “susma vergisi” ödediği iddiasıyla açılan ceza davasının ilk duruşması, Yargıç Juan Merchan tarafından 24 Mart’a ertelendi.

“BEN EKLENMEMİŞ OLSAYDIM BU HİÇ OLMAYACAKTI”

Trump’ın avukatı Todd Blanche, diğer davalardaki zamanlama sorunlarını öne sürerek Merchan’dan duruşmayı 25 Mart’ta yapma kararını yeniden gözden geçirmesini istedi. Blanche, “Manhattan’daki mahkeme salonunda hiçbir sebep yokken oturacağınızı söylemek, saf seçim müdahalesidir” dedi.

Merchan yanıt verdi: “Aynı anda birden fazla ceza davasına karışmayacak. Lütfen sözümü kesmeyi bırakın.” Yargıç Merchan, Trump’ın davayı reddetme talebini reddederek eski bir ABD başkanının ilk duruşmasının önünü açtı.

Duruşma öncesinde Trump, davanın siyasi amaçlı olduğu yönündeki iddialarını yineleyerek, “Başkanlığa aday olmasaydım ve kampanyam iyi gitmeseydi bu asla olmazdı” dedi.

ÖDEME “Sessizlik” ÖDEME!

Yetişkinlere yönelik sinema oyuncusu Daniels, ilişkileri hakkında sessiz kalmak için 2016 yılında Trump’la 130.000 dolarlık bir ödeme karşılığında bir anlaşma imzaladığını söyledi. Daniels, anlaşmanın Trump tarafından imzalanmaması nedeniyle geçersiz olduğunu savundu. Trump, Daniels’ın iddialarını yalanladı.

Ancak 2016 seçim kampanyası öncesinde Trump’ın avukatı olan Michael Cohen, Trump adına Daniels’a kendi hesabından 130 bin dolar ödediğini doğruladı. Cohen daha sonra Trump’ın şirketlerinin kendisine ikramiyeler dahil yaklaşık 420.000 dolar geri ödediğini iddia etti. Cohen, Trump’ın kampanyasına ilişkin soruşturma sırasında “vergi kaçakçılığı” ve “Kongre’ye yalan söyleme” suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Kampanya finansmanı ihlalleri de dahil olmak üzere 9 federal suçlamayı kabul etti ve Aralık 2018’de 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl 4 Nisan’da Trump, söz konusu ödemeyi karşılamak için mali belgelerde sahtecilik yapmakla suçlandığı davada hakim karşısına çıkmış ve duruşmada hakkındaki iddiaları dinledikten sonra 34 suçlamanın tamamını reddetmişti.

(İHA)Bu içerik Cansu Akalp tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Komiser, polis olan eski karısını vurarak öldürdü!Komiser, polis olan eski karısını vurarak öldürdü!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık tasarısını Meclis'te değerlendirdi!Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık tasarısını Meclis’te değerlendirdi!
Cesedi ormanda bulundu!  Erdal Sakız cinayetinde tutuklanan karı-koca hakkında kararCesedi ormanda bulundu! Erdal Sakız cinayetinde tutuklanan karı-koca hakkında karar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom