Güncel Haberler

Suç oranının az olduğu dünyanın en güvenli 10 ülkesi

Dünya çapında suç oranlarının düşük, yaşam kalitesinin yüksek olduğu ülkeler genel olarak güvenli ve huzurlu bir ortam sunuyor. İşte dünyanın en güvenli 10 ülkesi…

10. İsviçre

Bayan: 1.339

Bakmak

İzlanda'da 3 ayda üçüncü yanardağ patlaması yaşandı

Bir anda vakalar arttı, tedbir kararı alındı: Türkiye sınırına ulaştı!

İsviçre, kişi başına düşen silah ihracatçılarının başında gelmesine rağmen dünyanın en barışçıl 10 ülkesi listesini tamamlıyor. Ancak diğer alanlarda da bu kadar yüksek bir sıralamayı hak edecek kadar güvenli olduğu aşikar.

9. Japonya

Bayan: 1.336

Japonya dokuzuncu en barışçıl ülkedir. Güvenlik sıralamasında Finlandiya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor ve bu da onu bu listede öne çıkan bir konuma getiriyor. Daha bu yıl Japonya, salgının ardından sınırlarını tamamen yeniden açtı; Ülkede yapılacak en iyi yeni şeyler hakkındaki makalemizle bir gezi planlayın.

8. Slovenya

Bayan: 1.334

Slovenya 2020’de ilk kez ilk 10’a girdi ve son derece düşük suç oranları ve terör riski sayesinde o zamandan beri orada kalmayı başardı. Ülke, 2022 sıralamasında beşinci sıradan sekizinci sıraya geriledi; Ancak genel olarak güzel yerleri seviyorsanız veya Avrupa’nın en iyi kale ve göllerinden bazılarını keşfetmek istiyorsanız Slovenya’nın size sunabileceği çok şey var; Geceleri iyi uyuyacağınızın garantisi de dahil.

7. Portekiz

Bayan: 1.333

Portekiz son yıllarda pasifizm konusunda önemli ilerleme kaydetti. 2014 yılında ülke mali krizden çıkıyordu ve GPI’da 18. sırada yer alıyordu. Bugün bu, ekonomik iyileşmenin ve düşük suç oranlarının bir işaretidir. Buna Akdeniz iklimi ve uygun fiyatlı sağlık hizmetleri de eklendiğinde birçok insanın altın yıllarında Portekiz’de emekli olmaya karar vermesi sürpriz değil. Geçen yılın sıralamasına göre üç sıra geriledi ancak hâlâ ilk 10’da yer alıyor.

6.Singapur

Bayan: 1.332

Listeye yeni eklenen Singapur, güvenlik (dördüncü sırada) ve devam eden çatışmalar (üçüncü sırada) gibi kategorilerde ilk beşte yer alıyor. Asya-Pasifik bölgesinin ikinci büyük ülkesidir.

5. Avusturya

Bayan: 1.316

Bu listedeki bir diğer güçlü ülke olan Avusturya, 2022’ye göre bir sıra gerileyerek bu yıl beşinci sırada yer alıyor. Bir sonraki (veya ilk) seyahatiniz için ilham bulmak için Avusturya’nın başkentine dair rehberlerimize göz atın; Yerel halkın ülke hakkındaki görüşü de dahil.

4. Yeni Zelanda

Bayan: 1.313

Yeni Zelanda 2022 sıralamasında iki sıra geride; Şu anda listede 4. sırada yer alan, ancak 2022 sıralamasında 2. sırada yer alan Türkiye, Asya-Pasifik bölgesinin en güvenli ülkesi ve bu yılın verileri, özellikle şiddetli gösteriler ve şiddet oranları açısından iyileşmeler gösteriyor. hapsetme. ve terörizmin etkisinin göstergeleri. Ancak militarizasyonda, özellikle de silah ithalatı ve ihracatında keskin bir düşüş yaşandı.

3. İrlanda

Bayan: 1.312

İrlanda geçen yıla kıyasla beş sıra atlayarak sekizinci sıradan ilk üçe yükseldi. 2022 yılında ilk 10’a bir yeni ülke daha eklendi. Bu, bu yıl dünyanın en güvenli üç ülkesinin hepsinin Avrupa’da olduğu anlamına geliyor.

2. Danimarka

Bayan: 1.31

Danimarka, Küresel Barış Endeksi 2023’te 2022’deki üçüncü sıradan bir basamak yükselerek ikinci sırada yer alıyor. Ülke, iyi işleyen hükümeti, düşük yolsuzluk düzeyi ve kaynakların adil dağıtımıyla öne çıkıyor. İlginçtir ki Danimarka dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde de ikinci sırada yer alıyor.

1. İzlanda

Bayan: 1.124

İzlanda, üst üste 16. kez dünyanın en barışçıl ülkesi oldu; Endeksin 2008’deki başlangıcından bu yana bu pozisyonunu korudu. İskandinav ülkesi, dünyadaki en düşük askeri harcamalara ve uluslararası çatışma oranlarına sahip ülkeler arasında yer alıyor (ülkenin ortak sınırlarının yardımıyla). Ancak 2008’den bu yana ülkenin puanında %4’lük bir bozulma yaşandı ve rapor bunu artan cinayet ve terör risklerine bağladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking