Güncel Haberler

SON DAKİKA | AYM’den Can Atalay kararı! İkinci kez ‘hak ihlali’ dedi

Son haberlere göre, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Gezi Parkı davasında sanık olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay’ın, duruşmanın ardından yaptığı hak ihlali iddiasıyla yaptığı başvuruyu ikinci kez görüştü. tahliye ve yargılamanın ertelenmesi talebi reddedildi.

HUKUK İHLALİNDEN İKİNCİ KEZ KARAR

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay dosyasında ikinci kez hak ihlali olduğuna karar verdi. Oy çokluğuyla, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi.

DAVANIN ARKA PLANI

25 Ekim’de Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Hatay Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaptığı itirazı görüştü. Can Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine oy çokluğuyla karar verildi.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yaşlı adamı demir sopayla öldüresiye dövdü! "Yaşlı adamı demir sopayla öldüresiye dövdü! “Bana yine tecavüz edeceğini düşündüm”
Sokak hayvanları valilikten çıkıyorSokak hayvanları valilikten çıkıyor
Tüyler ürpertici vahşet!  14 yaşındaki çocuk babasını baltayla öldürdüTüyler ürpertici vahşet! 14 yaşındaki çocuk babasını baltayla öldürdü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom