Güncel Haberler

Prostat kanseri tedavisi gören ABD Savunma Austin taburcu edildi

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Savunma Bakanı’nın “gizli” hastaneye kaldırılmasına ilişkin resmi soruşturma başlattığını duyurdu.

REKLAM

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in kanser tedavisi gördüğü hastaneden bugün taburcu edildiği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), 1 Ocak’ta Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesi’ne kaldırılan Bakan Austin’in sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, prostat kanserine bağlı komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırılan Bakan Austin’in taburcu edildiği belirtiliyor. Bakan Austin’in tam zamanlı olarak görevine dönmeden önce çalışmalarını uzaktan izleyeceği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı, Austin’in 22 Aralık 2023’te hastaneye kaldırıldığı, prostat kanseri teşhisi için ameliyat edildiği ve ertesi gün taburcu edildiği ancak daha sonra komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak’ta hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

Austin’in hastaneye kaldırılması ve bunun ardından Beyaz Saray dahil üst düzey yetkililere ve kamuoyuna gerekli bilgileri sağlayamaması tepkiye yol açtı ve ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Bakanın “gizli” hastaneye kaldırılmasıyla ilgili resmi bir soruşturma başlattığını duyurdu. Savunma.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber