Güncel Haberler

Önemli olan sistem: ‘CHP’de öncelik makam değil demokratikleşme, kuvvetler ayrılığı ve hukuk devleti’ – Son Dakika Siyaset Haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 4 yıl sonra yapılacak genel seçimlerde cumhurbaşkanı adaylığının örneğini futbolla verdi. Sabah gazetesine verdiği röportajda teknik direktör olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Takımda şu anda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Ancak birçok yeni veri de parlıyor. “Günü geldiğinde bir arkadaşımız cumhurbaşkanı adayı olacak” dedi. Partililer, Özel'in bu sözlerle görev yapmak gibi bir niyetinin olmadığının altını çizmek istediğini belirterek, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanının 'Mutlaka cumhurbaşkanı adayı olacağım' düşüncesi yok. Daha önce de benzer şeyler söylemişti. Kim kazanırsa, kimin adı öne çıkacaksa onunla başlayacağız. Kimsenin kişisel beklentisi yok” dedi.

“SORUN SİSTEMDE”

Son yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'da büyük başarı elde edildiğini vurgulayan heyet, şunları söyledi: “Geçtiğimiz genel seçimlerde toplumda iki cumhurbaşkanına dair bir beklenti vardı. Artık ikinci kez kazandığına göre bu konuyu konuşmaya devam ediyoruz. “Muhalefet kim kazanırsa kazansın, Türk ittifakını kim ileriye taşıyacaksa, kim daha kapsayıcı olursa o adayın seçilmesi gerekecek” yorumunu yaptı.

“Bu adaylık senaryosunda Özgür Özel parlamenter sisteme geçişte başbakan olabilir mi?” sorusunu yanıtlayan partililer, bu konuları konuşmak için henüz erken olduğunu söyledi.

CHP heyeti şunları söyledi: “Şu anda kişinin bir makama gelmesi için hazırlanan yönetim sisteminin sıkıntılarını yaşıyoruz. Türkiye'de her sorun bugünkü sistemden, bireysel sistemden kaynaklanıyor. Bizim arzumuz kimsenin başbakan, cumhurbaşkanı, bakan olması değil. Türkiye'de demokratikleşme, kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü. Bu hedeflere ulaşıldığında kimin hangi konuma ulaştığının hiçbir önemi yoktur. “Cumhurbaşkanımız böyle söyledi” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking