Güncel Haberler

Navalny: Putin’i Başkanlık Seçimleri’nde protesto etmek için öğlen saatlerinde oy kullanın

Putin görev süresini altı yıl daha uzatırsa Josef Stalin’i geride bırakacak ve 18. yüzyıldan bu yana en uzun süre görevde kalan Rus lideri olacak.

REKLAM

Halk protestolarının sert bir şekilde bastırıldığı Rusya’da muhalefet lideri Alakesey Navalny, seçmenleri Mart ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Başkan Vladimir Putin’i protesto etmek için öğle saatlerinde oy kullanmaya çağırdı.

Gözaltındaki Navalny, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, bu seçimde ilk kez uygulanacak elektronik oylama sistemine hile karıştırılacağı için Putin aleyhine oy vermenin yeterli olmayacağını savundu.

Ancak muhalefet lideri, 17 Mart öğle saatlerinde sandık başına giden büyük kalabalığın “güçlü bir sinyal” göndereceğini ve kimseyi tehlikeye atmayacağını söyledi. “Bu, evinizin yakınında, Putin’e karşı ulusal bir protesto olacak. Herkese, her yerde açık olun. Milyonlarca insan katılabilecek.” .Ve on milyonlarca insan buna şahit olacak.” dedi.

1999’dan bu yana başbakan veya devlet başkanı olarak görev yapan Putin, görev süresini altı yıl daha uzatırsa Josef Stalin’i geride bırakacak ve Rusya’nın 18. yüzyıldan bu yana en uzun süre hizmet veren lideri olacak.

Son kamuoyu yoklamalarına göre kazanma şansı yüzde 80 olan Putin’in karşısında ise kendisini ve Ukrayna’daki savaşı sert bir şekilde eleştiren Boris Nadejdin yer alıyor.

Nadezhdin, seçim komisyonuna aday olmak için gereken 100 binden fazla destekçinin imzasını sundu.

Komisyon, siyasetçinin adaylığına ilişkin kararını önümüzdeki hafta açıklayacak.

Seçmenler, Moskova da dahil olmak üzere Rusya’nın yaklaşık üçte birinde elektronik bir sistem aracılığıyla uzaktan oy kullanabilecek.

Eleştirmenler, elektronik oylamanın yetkililer tarafından manipüle edilmesinin kolay olduğunu savunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking