Güncel Haberler

Mustafa Destici’den sokak köpekleri için dikkat çeken öneri! Atatürk’ün onayladığı genelgeyi örnek gösterdi

BBP lideri Mustafa Destici, Eskişehir’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara’nın Keçiören ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısı sonucu 10 yaşındaki Tuhahan Yılmaz’ın yaralandığını hatırlatan Destici, bu konuyla ilgili Meclis’te soruşturma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

ATATÜRK’ÜN ONAYLADIĞI GENELGEYİ HATIRLADI

1932’de Atatürk’ün onayıyla sokak köpekleriyle ilgili bir genelge yayınlandığını anlatan Destici, şöyle konuştu: “1932’de Atatürk’ün onayıyla bir genelge yayınlandı ve bu genelgenin ilk maddesi şöyle: ‘Bütün sahipsiz köpekler ithaf edilecek.’ İkinci maddede şöyle deniyor: “Şehirlerde yürüyen veya gezinen sahipli köpeklerin ağız ve burun çevresine maske veya tasma takılacak.” Genelgenin üçüncü maddesinde ise “Sahipli olsa dahi maskesiz köpekler de ithaf edilecek” deniyor. Dördüncü madde şöyle diyor: “Köylerde sahip olunan köpekler. “Gündüzleri kesinlikle serbest bırakılmayacakları, bir yere bağlanacakları, geceleri ise gardiyan gözetiminde serbest bırakılacakları” belirtiliyor. 1932 yılında Atatürk’ün onayıyla çıkarılan bir genelgedir. Elbette bu sorunlar 1932’de ortaya çıktı ve Atatürk’ün onayıyla bıçak gibi kesilip gerekli önlemler alındı. Bugün mutlaka yapılması gereken ne varsa onların canlarının korunmasıdır.” Konunun detaylı tartışılması gerekiyor. Gerekirse Meclis’te soruşturma komisyonu kurulmalı. Olayın iyice araştırılması, tüm bu iddiaların araştırılıp çözüme kavuşturulması, gerekiyorsa düzenleme, yetmezse yasal düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

a2550e99ccc365fa1786308514ff2000

“İNSAN HAYATINDAN GELDİK”

Atatürk’ün onayladığı genelgenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Destici, şöyle konuştu: “Biz açık ve net bir şekilde insan hayatından yanayız. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın, özellikle kadınlarımızın çok korktuğunu, tüm canlarımızın yandığını bir kez daha ifade ediyoruz. İnsanların bu köpek saldırılarından korunması ve bu konuda acil önlem alınması gerekiyor. Bu çok açık.” “Şunu da açıkça söylüyorum: Gerekirse bu saldırıların önlenmesi için Atatürk’ün 1932 genelgesinin uygulamaya konulmasını öneriyorum” dedi.

fc9c4e4c14d9a3c858cc6307b4247a54

“SİZE DE Yazık Olsun”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Destici, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki’nin ABD’ye açıklama yapmamasını kınadığını söyledi. Maliki’nin kendisine açıklama yapma hakkı bile vermeyen bir ülkeye neden gittiğini anlayamadığını belirten Destici, şöyle konuştu: “Bakın daha ilginç bir olay oldu. Bildiğiniz gibi bazı İslam ülkeleri ve bakanları vardı. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını görüşmek üzere ABD’ye davet edildi.” “İçlerinde Filistinli bir bakan ve Suudi Arabistanlı bir bakan var ve orada konuşmalarına izin verilmedi. Konuşmamaları şartıyla görüldü. Şimdi o bakanlara dönüyorum; ABD size böyle çirkin ve çirkin bir teklif yapıyor.” kaba ve kabul edip oraya gidiyorsun, yazıklar olsun sana, sana açıklama hakkı vermeyen bu ülkede ne işin var, neden gidiyorsun, ABD tarafı açık, ne Filistin, Suudi Arabistan ya da Filistin? İslam İşbirliği Teşkilatı’nın tamamının ABD’ye şunu söylemesi gerekiyor: “Önce tarafsız olun, bu ‘Saldırılara direnin, insani ateşkese destek verin, ancak o zaman ülkenize gelirim’ desinler. Eğer bunu söylemezlerse” İsrail bu saldırganlığa devam edecek ve ABD de onu desteklemeye devam edecek” dedi.

(DHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Başkentte sokak köpeği gerilimi!  Mansur Yavaş'a isyan ettilerBaşkentte sokak köpeği gerilimi! Mansur Yavaş’a isyan ettiler
Boşanma oyunu aile dramına dönüştü!  Boşanma oyunu aile dramına dönüştü! “Seni bu evde istemiyorum”
Beni ölümden böyle kurtardı!  İşte o anlarBeni ölümden böyle kurtardı! İşte o anlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking