Güncel Haberler

Miraç Kandili bu gece idrak edilecek

Miraç Kandili, 12 Ocak’ta başlayan “üç ayların” ilki olan Recep ayının 27. gecesine denk geliyor. İslam inanışına göre Hz. Muhammed, Hicri 27 Recep 621 gecesi, Allah’ın daveti üzerine Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da cennete, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükselmiştir. Cebrail Aleyhisselam’ın hidayetidir.

“İsra ve Miraç mucizesi” olarak bilinen bu olay, Kur’an-ı Kerim’de İsra ve Necm surelerinde ifade edilmektedir. “İsrail Vakası”, Hz. Muhammed’in Mekke’den Kudüs’e bir gecede yaptığı yolculuğu, “Miraj Vakası” ise onun göklerin ötesine olan yolculuğunu ifade etmektedir.


Mekke’de yaşanan zulme karşı Hz. Muhammed’in bir tesellisi olarak kabul edilir.

İslami kaynaklara göre Mekke’den Medine’ye hicretten bir yıl önce meydana gelen “İsra ve Mirac” olayı, Hz. Muhammed’in Mekke’de zulmüne karşı Allah’ın bir tesellisi sayılıyor.

Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılınmış, Allah’a ortak koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verilmiş ve Bakara suresinin “Amenerrasulu” ile başlayan son iki ayeti nazil olmuştur. .

Ayrıca Allah bu gece, İsra Suresi’nde de yer alan, insanın yaşam hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamayı amaçlayan ahlak ve erdem ilkelerini Hz. Muhammed’e bildirmiştir.

Miraç Kandili’nde Müslümanlara mümkün olduğu kadar namaz kılmaları, namaz borcu olmayanların ise nafile namaz kılmaları, Kur’an-ı Kerim okumaları, istiğfar etmeleri ve dua etmeleri tavsiye ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking