Güncel Haberler

Meta, Avustralya haber medyasına ödeme yapmayı durduruyor

Facebook’un ana şirketi Meta, artık Avustralya medya şirketlerine haberler için ödeme yapmayacağını duyurdu. Canberra yönetimi kararı eleştirdi ve şirketin geçmişte verdiği sözleri “yerine getiremediğini” iddia etti.

REKLAM

Facebook’un ana şirketi Meta, Avustralya’da Facebook Haber sekmesini kaldıracağını ve haber yayıncılarıyla yüz milyonlarca dolar değerindeki anlaşmaları yenilemeyeceğini duyurdu.

Küresel anlamda haber içeriklerinden çekilen Meta, bu hamlesini “İnsanlar Facebook’a haber ve siyasi içerik için gelmiyor” diyerek açıkladı.

Bu adımın Avustralya haber kuruluşlarına büyük bir darbe olacağı iddia ediliyor.

Avustralya İletişim Bakanı Michelle Rowland, Meta’nın açıklamasına öfkesini dile getirdi ve hükümetin misilleme tedbirleri alabileceğini söyledi.

Rowland, “Meta’nın bazı yargı bölgelerinde haber içeriği için artık ödeme yapmama kararı, Avustralya medyasının sürdürülebilirliğine olan bağlılığını yerine getirmede başarısız olduğunu gösteriyor” dedi.

Hükümetin konuyu ülkenin iletişim düzenleyicisine danışarak çözmek için “mevcut tüm seçenekleri değerlendireceğini” söyleyen Rowland şunları söyledi: “Bu karar, Avustralya medya işletmeleri için önemli bir gelir kaynağını ortadan kaldırıyor. Avustralyalı haber yayıncıları, sundukları içerik için adil tazminatı hak ediyor.” sağlamak.” dedi.

Reklamverenlerin tüketicilere ulaşmak için Google ve Facebook gibi popüler dijital platformlara akın etmesi nedeniyle, dünyanın dört bir yanındaki medya şirketleri yıllardır gelirlerinde düşüş yaşıyor.

Mücadele eden haber şirketlerini desteklemek isteyen hükümetler, sosyal medya devinden haberler için ödeme yapmasını istemişti.

Meta daha önce ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki haber yayıncılarıyla içerik anlaşmalarını yenilemeyeceğini açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking