Güncel Haberler

Memur maaş zammı için gözler 3 Ocak’ta

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da açıklayacak.

TÜİK verilerine göre Kasım ayında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, Temmuz-Kasım döneminde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış yaşandı. Yani 5 ayda yüzde 6’lık ücret artışı aşılırken enflasyonda fark oluştu.

Kamu Çalışanları Hakem Kurulu’nun, 2024-2025 yıllarında kamu çalışanlarının maaşları ve kamu çalışanlarının kıdem tazminatı maaşlarına zam yapılmasını öngören toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, enflasyon farkı oranında artış yapılacağı, 2024’ün ilk altı ayı için belirlenen %15’in üzerinde.

Emekli memurlar, sözleşmeli çalışanlar ve memurlar maaş artışını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına da bu yılın son 6 ayındaki enflasyon oranında artış yapılacak.


“OVP’ye göre artış yüzde 50’ye yakın olacak”

Konuyla ilgili TRT Haber’e yorum yapan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, şunları kaydetti;

TÜİK, 3 Ocak saat 10.00’da Aralık ayı TÜFE verilerini açıklayacak. Kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşları ile aylık artışlarını belirleyen altı aylık TÜFE belirlenecek. Şu anda 5 aylık TÜFE oranı %33,66. Bu 5 aylık duruma göre memur ve emekli memurların maaş artışı yüzde 45, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışı ise yüzde 33,66 oldu.

Orta vadeli programa göre, yüzde 65’lik TÜFE oranına ulaşılması durumunda memur ve emekli memurların maaş artışları Aralık ayı itibarıyla yüzde 50 civarında olacak. SSK ve Bağkur emeklilerinde yüzde 38’e yakın artış var.


Kamu çalışanlarının asgari maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor

Beklenen artışla birlikte kamu çalışanlarının asgari maaşının 33 bin liraya çıkması gerekiyor. Belirlenecek artış aynı zamanda 65 yaş üstü emeklileri, engellileri ve evde bakım maaşlarını da kapsayacak.

Aralık enflasyonu için beklenen ortalama %3,19’dur.

Aralık ayı enflasyon beklentileri anketine göre ise söz konusu ayda ortalama enflasyon beklentisi yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking