Güncel Haberler

Macron, Paris’te Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin Filistin dayanışmasına tepki gösterdi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron öğrencilerin eylemini kesinlikle kabul edilemez olarak nitelendirdi

REKLAM

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin prestijli eğitim kurumlarından Paris’teki Siyasal Bilgiler Fakültesi (Sciences-Po) öğrencilerinin Filistinlilere destek amacıyla bir süre amfitiyatroyu “işgal etmelerine” tepki gösterdi.

Macron öğrencilerin eylemini kesinlikle kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Hükümet sözcüsü Prisca Thevenot, basına yaptığı açıklamada, dün Sciences-Po’da gerçekleşen öğrenci eyleminin bugünkü Bakanlar Kurulu’nun da gündeminde olduğunu hatırlattı.

Thevenot şunları söyledi: “Başkan Macron pozisyonunu net ve kesin bir şekilde hatırladı. Evet üniversite kurumları özerktir ama bu özerklik hiçbir şekilde bölücülüğün en ufak bir başlangıcını haklı çıkarmaz.” dedi.

Salı sabahı Sciences-Po fakültesinden yaklaşık yüz öğrenci, “Filistin için Avrupa Üniversite Seferberlik Günü” kapsamında okulun tarihi ana amfitiyatrosunu “işgal etti”.

Daha sonra Fransız basını, Fransız Yahudi Öğrenciler Birliği’nden (UEJF) bir öğrencinin protestonun gerçekleştiği amfitiyatroya girişinin engellendiğini duyurdu.

Bu arada Sciences-Po yönetimi AFP’ye öğrenci protestosunda “birkaç sınırın aşıldığını” ve bu eylemle ilgili disiplin soruşturması talep edeceğini söyledi.

Protestoya katılan bir öğrenci, işgal eylemi sırasında girişine izin verilmeyen genç UEJF üyesinin, daha önce Yahudi yanlısı öğrencileri tehdit ettiği için güvenlik nedeniyle girişine izin verilmediğini belirterek, şunları söyledi: “Siz Filistinlilersiniz. Amfitiyatroya girmesine izin verilmeyen tek kişi bizdik. Tartışmalara UEJF’nin diğer üyeleri de katıldı.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking