Güncel Haberler

Kur artışı Varlık Fonu’nu da yaktı

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) 2022 yılı denetim raporu gecikmeli olarak Meclis’e sunuldu. Raporda ayrıca, özelleştirilmesi ve Hariri ailesinin borçlarını ödeyememesi nedeniyle eleştirilen Türk Telekom hisselerinin TVF tarafından satın alınması sürecine de değinildi.

Yayınlanma: 30.01.2024 – 04:00

Abo Ol

Google Haberleri

TVF, bunun üzerine 2022 yılında Türk Telekom’u satın almak için 11 bankadan 1 milyar 581 milyon 790 bin dolarlık kredi istedi. Ödemenin ilk kullanım tarihinden 24 ay sonra başlaması kararlaştırılsa da kredinin vadesinin 24 ay sonra başlayacağı belirlendi. yıl 2028’di ve anapara ve faiz ödemeleri yılda bir kez yapılacaktı. Söz konusu kredi TVF’nin mali borçlar bölümünde yer aldı. TVF’nin portföyünde 31 Aralık 2022 itibarıyla toplam 184 milyar 878 milyon liralık mali borç bulunmaktadır. Bunların 32 milyar 715 milyon lirası bankaların Türk satın alımı için anlaştığı kredilere ilişkin sermaye, faiz ve kur farkı giderlerinden oluşmaktadır. Telekom’un hisseleri. Ödemenin bu yıl başlayacağı dikkate alındığında Türk Telekom’a 2022 yılında alınan kredinin bugünkü kurla faiz hariç lira karşılığı 48 milyar lirayı aşıyor.

AKP iktidarının yarattığı ekonomik yıkımın maliyetinin her geçen gün ağırlaştığına dikkat çeken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Milletvekili Cevdet Akay, şunları söyledi: TVF’nin Türk Telekom’u satın alması da dikkate alınmalı.” “Bu alınınca durumun ciddiyeti daha da netleşecek” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking