Güncel Haberler

Karşılıklı saldırıların ardından İran Dışişleri Bakanı Pakistan’a gidiyor

İran saldırısının ardından Pakistan, Tahran büyükelçisini geri çağırdı, İran büyükelçisinin İslamabad’a dönmesine izin vermedi ve tüm üst düzey diplomatik ve ticari toplantıları iptal etti.

REKLAM

Geçen hafta “terörist hedefleri hedef aldığı” açıklanan karşılıklı füze saldırılarının ardından Pakistan, İran Dışişleri Bakanı’nın önümüzdeki hafta ülkeyi ziyaret edeceğini duyurdu.

Bu açıklama, iki ülkenin hava saldırıları sonrasında gerginleşen ilişkileri onarmak için çaba sarf ettiğine işaret ediyordu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, her iki ülkenin büyükelçilerinden 26 Ocak’a kadar görevlerine dönmelerinin istendiği belirtildi. İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian’ın Pazartesi günü Pakistan’ı ziyaret edeceğini doğruladı ve büyükelçisinin Cuma günü İslamabad’a döneceğini duyurdu.

İran saldırısının ardından Pakistan, Tahran büyükelçisini geri çağırdı, İran büyükelçisinin İslamabad’a dönmesine izin vermedi ve tüm üst düzey diplomatik ve ticari toplantıları iptal etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan, Dışişleri Bakanı’nın davetlisi olarak 29 Ocak 2024 tarihinde Pakistan’ı ziyaret edecek” denildi. Celil Abbas Geylani.”

İki ülkenin kısasa kısas saldırıları son yıllardaki en dikkat çekici sınır ötesi saldırılardı ve İsrail ile Hamas arasındaki savaşın patlak vermesinden bu yana bölgeye yayılan gerilim korkularını ateşledi.

İslamabad, Beluci Kurtuluş Cephesi ve Beluci Kurtuluş Ordusu’nun ayrılıkçı üslerini vurduğunu açıklarken, Tahran füzelerinin Ceyş el-Adl (JAA) grubundan militanları hedef aldığını duyurdu.

Militan gruplar, Pakistan’ın güneybatı Belucistan eyaleti ile İran’ın güneydoğu Sistan-Belucistan eyaletini kapsayan bölgede faaliyet gösteriyor. Her iki bölge de huzursuz, yeraltı kaynakları açısından zengin ve büyük ölçüde az gelişmiş durumda.

İran, kendi topraklarındaki bir sınır köyüne düzenlenen saldırıda dördü çocuk dokuz kişinin öldüğünü, Pakistan ise İran saldırısında iki çocuğun öldüğünü açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking